16.2 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Kirurg otkrio kakve ozljede je zadobio pretučeni ‘Djed Mraz’ u Slavonskom Brodu: ‘Bubnjić mu je pukao, ima simptome i potresa mozga’

Mladić odjeven u Djeda Mraza, a kojeg je brutalno cipelario drugi mladić, javio se sam u bolnicu nakon incidenta. Tamo su ustanovili da mu je puknuo bubnjić

Pročitajte još:

Dežurni kirurg Boris Hrečkovski iz bolnice u Slavonskom Brodu je za Danas.hr rekao da je u u subotu, na Badnjak, došao jedan od sudionika fizičkog obračuna na pregled zbog tjelesnih ozljeda. Mladić nije došao odmah nakon sukoba, već nešto kasnije.

Hrečkovski je rekao da je ozlijeđeni zadobio više udaraca i ležao je na tlu. U bolnici su obavili standardne preglede, RTG obradu i CT mozga zbog gubitka svijesti i toga što se nije sjećao događaja.

Tužio se na bol u lijevom uhu, poslan je uho, grlo, nos pregled gdje je ustanovljeno puknuće lijevog bubnjića. Zbrinut je i dobio je terapiju”, kazao je Hrečkovski.

Hrečkovski dodaje kako je pacijent zatim vraćen na hitni prijem gdje ga je ponovno pregledao kirurg.

”Pušten je na kućno liječenje. Nisu nađeni znakovi drugih svježih koštanih trauma ili potreba za kirurškom intervencijom”, rekao je Hrečkovski.

Dodao je i kako je pacijent danas obavio kontrolni pregled, na kojem je ustanovljeno da je imao glavobolje, mučninu i smetnje u pamćenju.

”Pregledan je i uz terapiju analgeticima pušten kući”, rekao je kirurg.

Pacijent je u ranim dvadesetima, prema riječima liječnika i puknuće bubnjića koje je doživio karakterizira se kao teška tjelesna ozljeda.

”Uz to ima simptome potresa mozga, što naravno treba pratiti i dokazati”, napominje Hrečkovski.

Glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin izjavila je kako će priopćenje nadležnog državnog odvjetništva biti obavljeno nakon sutrašnjeg ispitivanja.

O slučaju se danas oglasila i PU brodsko-posavska.

“Jučer, 24. prosinca oko 15:15 sati zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira (tuča više osoba) na ulici u Slavonskom Brodu, Ul. Šetalište braće Radić.

Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici, koji su potvrdili istinitost dojave, te su zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen uz uporabu sredstava prisile. Protiv 21-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok nad istim slijedi daljnje kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo „Sudjelovanje u tučnjavi“.

Nadalje, u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu javio se drugi 21-godišnjak koji je sudionik tuče, kod kojeg je konstatirana teška tjelesna ozljeda, te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten kući. U vezi teške tjelesne ozlijede 21-godišnjaka, policijski službenici su priveli 24-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška tjelesna ozljeda“, te nad njim traje kriminalističko istraživanje.

Policijski službenici su operativni radom došli do saznanja i priveli više osoba u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine, nad kojima traje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Sudjelovanje u tučnjavi“. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti na nastali događaj, te podnošenja odgovarajućih prijava”, navodi policija.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
15.8 ° C
16.7 °
13.7 °
37 %
3.6kmh
20 %
Sub
16 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: