4.8 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

Meteorolozi upozoravaju: Pretežno sunčano uz moguće pljuskove u Dalmaciji vrućina

Pročitajte još:

Pretežno sunčano u unutrašnjosti uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice može biti pljuskova i grmljavine, a ponegdje pljuskovi mogu biti i izraženiji, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar većinom slab, na srednjem i južnom Jadranu od sredine dana umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 31 Celzijev stupanj.

Sustav upozorenja Meteooalarm ističe kako je lokalno moguće opasno nevrijeme u unutrašnjost!

Nestabilno će biti i u nastavku tjedna, vrlo toplo pa i vruće, mnogima i sparno. Gotovo svakodnevno su mogući pljuskovi, u unutrašnjosti uglavnom, tijekom petka eventualno i u Istri, a u zaleđu Rijeke u nedjelju.

Početkom novog tjedna povećava se vjerojatnost za novo osvježenje, češću kišu, na sjevernom dijelu Jadrana i buru, sažeta je tjedna prognoza Krunoslava Mikeca, dipl. ing. iz DHMZ-a, za HRT.

Do kraja tjedna na kopnu bez veće promjene. Bit će dosta sunca, vladat će vrućina i sparina, ali svakodnevno postoji šansa da kasno poslijepodne i navečer padne sporadično koji pljusak, ponegdje praćen grmljavinom. Jače naoblačenje s kišom i pljuskovima pa i pojačanim vjetrom obilježit će prve dane idućeg tjedna, prognozirao je Dorian Ribarić.

Na Jadranu pravo ljeto
DHMZ je upalio žuti meteoalarm, koji označava potencijalno opasno vrijeme, za većinu Hrvatske, osim Dalmacije, Istre i područja Dubrovnika.

Na Jadranu prave ljetne prilike. Obilje sunca, sve izraženija vrućina, ujutro tek slab burin, danju maestral. Nešto više oblaka pa i koji pljusak iz unutrašnjosti može stići tek tamo oko utorka.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
4.8 ° C
5.5 °
1.9 °
89 %
2.1kmh
100 %
Uto
5 °
Sri
10 °
Čet
14 °
Pet
14 °
Sub
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: