13.7 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Milanović opleo po Vladi: Hrvatska se satire pod teretom korupcije, to se više ne da gledati

Pročitajte još:

Predsjednik RH Zoran Milanović izjavio je u četvrtak nakon radnog sastanka s riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem o razvojnim projektima u Rijeci da treba surađivati sa središnjom vlašću što je moguće više i iskoristiti svaki euro iz EU fondova.

Zatim su uslijedile izjave za medije.

Moj je običaj kada negdje dolazim da se javim ljudima koji su izabrani na javne dužnosti. To ideološki ne bi trebalo biti odijeljeno. Mnogo je ovih stvari poznato, neki su i projekti iz moga mandata, ali se ne želim uspoređivati ili bilo s kim nadmetati, rekao je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji se danas sastao s gradonačelnikom Rijeke Markom Filipovićem. Imali su sastanak o aktualnim gradskim razvojnim projektima.

– Nemam nikakvih savjeta osim da to stalno ponavljam. Građani gledaju što radimo i kako upravljamo javnim novcem, tu su najosjetljiviji. Korupcija buja u Hrvatskoj te se satire pod teretom korupcije. To se više ne da gledati. Lošiji smo nego prije 10 ili 12 godina i tko može doprinijeti na lokalnoj razini da se to promijeni ima moju podršku – rekao je Milanović te odmah nastavio:

– Poslanje javnih dužnosnika i političara vidim u velikoj mjeri da se izbore za svaki euro, a svaki neiskorišteni euro je bačen euro i ustvari izgubljena šansa za Hrvatsku – dodao je Milanović.

Gradonačelnik Filipović je rekao kako je Rijeka najveće gradilište u Hrvatskoj.

– Održali smo radni sastanak, predsjedniku smo predstavili sve razvojne projekte. Često ističem da je Rijeka najveće gradilište u RH. Od infrastrukturnih projekata, moram istaknuti suradnju sa svim vladama. Drago mi je da je tu lučka, željeznička i cestovna infrastruktura, realizaciju očekujemo u iduće dvije godine – rekao je Filipović.

Milanović će nakon Rijeke biti u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku na svečanoj proslavi 50. godišnjice studija dentalne medicine na riječkom Sveučilištu.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
pljusak
14.5 ° C
16.7 °
11.9 °
72 %
6.2kmh
20 %
Čet
14 °
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: