30.1 C
Zagreb
Subota, 27 srpnja, 2024

Možemo! otkrio! Sandra Benčić je kandidatkinja za premijerku: ‘Jednoglasno smo odlučili’

Stranka Možemo! je jednoglasno donijela odluku o kandidaturi Sandre Benčić za predsjednicu Vlade RH

Pročitajte još:

Stranka Možemo jutros je održala konferenciju za novinare gdje je vodstvo stranke, nakon netom izglasane odluke Vijeća, predstavilo premijerskog kandidata stranke.

Na početku konferencije se obratio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je otkrio da će to biti Sandra Benčić.

Nakon kraćeg vijećanja odlučeno je da to bude Sandra Benčić. To je na neki način prirodna odluka. Bilo je jednoglasno i hvala Sandri što je prihvatila tu kandidaturu – rekao je Tomislav Tomašević.

Benčić je odmah napomenula kako je došla s velikom motivacijom.

– Kada smo ulazili u politiku vjerovali smo i sada vjerujemo da Hrvatska može bolje. Ono što u 30 godina nijedna vlada nije napravila, nije napravila ovu zemlju zemljom za ljude. Mi želimo Hrvatsku u kojoj je kvalitetan život, pravedno društvo, kvalitetne institucije. HDZ je uspio uništiti povjerenje u ljude, u institucije. Nijedna zemlja, nijedna obitelj ne može funkcionirati bez povjerenja. Imamo nefunkcionalnu ekonomiju koja stvara nesigurna radna mjesta. Mi društva nemamo. Dobar i ispunjen život ne dolazi preko leđa drugih. Imamo pravo tažiti krov nad glavom bez da završimo u dužničkom ropstvu – rekla je Benčić.

Sandra Benčić rođena je 1978. u Zaboku, završila je Pravni fakultet u Zagrebu, članica je Centra za mirovne studije, a prije nego što je postala saborska zastupnica predavala je na Algebri te radila kao vanjska stručnjakinja Vijeća Europe za slobodu govora. Također, bila je članica Povjerenstva za postupanje po pritužbama u MUP-u i Savjeta za razvoj civilnog društva.

Podsjetimo, u lipnju je Vijeće stranke donijelo odluku da neće sklapati predizbornu koaliciju s SDP-om za predstojeće parlamentarne izbore. Zaključili su tada da će samostalnim izlaskom na izbore skupiti veći broj glasova nego u koaliciji, jer ‘oni i SDP imaju odvojeno biračko tijelo‘.

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj su sljedeće godine.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

Baby Lasagna poželio sreću Vatrenima u dresu hrvatske nogometne reprezentacije

BABY LASAGNA na Facebooku je poželio sreću Vatrenima, koji danas igraju protiv Španjolske. Glazbenik je pozirao u dresu hrvatske...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
31 ° C
32.6 °
30.8 °
40 %
2.6kmh
0 %
Sub
34 °
Ned
37 °
Pon
30 °
Uto
31 °
Sri
34 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9237
GBP
1,1854
CHF
1,0274
CNY
0,1270
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: