16.3 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Na Bregani radi 25 godina, ali od 1. siječnja više ne: ‘Nestvarno mi je to što nas više neće biti tu’

Posljednji je radni Božić za graničnu policiju na prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom. A na Bregani je i danas bilo prometno. Što kažu oni koji su svoju karijeru počeli upravo na Bregani

Pročitajte još:

Božićno sunce granulo je na graničnom prijelazu Bregana, grije putnike u koloni koji čekaju na ulaz u Hrvatsku. No, za tjedan dana granične kontrole na ovom prijelazu odlaze u povijest.

Tijekom blagdanskog vikenda u Hrvatsku je ušlo više od 30 tisuća putnika, a izašlo oko 5 tisuća. Za graničnu policiju na prijelazu 1. siječnja završava jedna era.

“Tu sam 25 godina, moj prvi radni dan je bio na ovom prijelazu. Ima kolega koji su duže od mene. Kako mi zvuči? Nestvarno što nas više neće biti,” kaže voditelj smjene Postaje granične policije Bregana, Branimir Budimir Bekan.

Svih ovih godina doživjeli su svašta. Za njih, ali i za kolege u policiji nema neradnih dana i blagdana.

“Bude tu svega, od najradosnijih događaja, kad smo imali porod trudnica u autobusu do nažalost i smrti. Bilo je svega. Svaki dan nosi nešto svoje novo. Bilo je situacija na doček na Novu da smo radili i nismo se mogli maknuti od posla, a bude dana kad nema ništa, osim redovnog prometa”, objašnjava Bekan.

Rekordne 2019. preko Bregane prešlo 12 milijuna putnika
Kroz godinu preko prijelaza prošlo je više od 9 milijuna putnika,dok je rekordna godina bila 2019. kada je preko Bregane prošlo više od 12 milijuna putnika.

Kako prenosi Danas.hr, ove godine na graničnom prijelazu uhvaćeno je više od 500 osoba za kojima je raspisane potrage, 7 vozila i 80 isprava za kojima je raspisana objava. Zabilježeno je 8 slučajeva krijumčarenja nedozvoljenih stvari i jedan slučaj krijumčarenja ljudi.

S 1. siječnja doći će i do rastanka s kolegama jer će granične policajke i policajci biti raspoređeni na druga radna mjesta unutar sustava.

“Policijski službenici koji više neće biti na graničnim punktovima znaju točno i posao i mjesto gdje će raditi od 1.1. Radi se kao što vam je poznato o 1034 policijska službenika”, kaže Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Novu godinu na Bregani dočekat će ministar unutarnjih poslova sa svojom slovenskom kolegicom, a u jutarnje čestitare bez graničnih kontrola dolaze predsjednik Vlade, slovenska predsjednica i predsjednica Europske komisije Von der Leyen.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.5 ° C
16.8 °
12.5 °
48 %
5.7kmh
0 %
Čet
16 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: