18.7 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Olujno nevrijeme u Sloveniji: Bit će udara vjetra i pljuskova, moguća i tuča

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u svojoj vremenskoj prognozi za danas najavljuje postupan porast naoblake sa zapada

Pročitajte još:

Prvi dan kolovoza ove će godine obilježiti nevrijeme koje će u poslijepodnevnim i večernjim satima zahvatiti cijelu Sloveniju, ističe slovenski portal Neurje.si te dodaje kako je 1. stupnjem opasnosti označen praktički cijeli pojas od Italije preko Hrvatske i Mađarske s obzirom na to da će “nevrijeme ponegdje biti jačeg karaktera”.

Prolazak olujnog pojasa bit će popraćen jačim udarima vjetra i pljuskovima, a opet će biti moguća lokalna tuča.

Vjetar većinom umjeren jugozapadni i jugoistočni, navečer uz pljuskove prolazno jak sjeverni. Na Jadranu južni i jugozapadni u okretanju na jugo.

Nestabilnosti će se nastaviti i u srijedu, a treba računati još na kišu i pljuskove većinom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije.

snimka zaslona 2023 08 01 113656

Podsjetimo, jedno nam nevrijeme dolazi u srijedu, a potkraj tjedna moglo bi biti i izraženijih pljuskova i grmljavine, kazao je prognostičar Dragoslav Dragojlović jučer u središnjem Dnevniku HTV-a u kojem je porazgovarao o nevremenu proteklih tjedana, ali i o onome što slijedi idućih dana.

Objasnio je i kakav nas kolovoz očekuje.

– Imamo jak signal da bi u prvoj polovici mjeseca temperatura zraka mogla biti čak malo niža od prosječnih vrijednosti za ovo doba godine, ali isto tako oborina će biti nejednoliko raspoređena. Tako da će mjestimično biti u obliku lokalnih pljuskova i grmljavine, pa postoji jak signal da će mjestimično biti čak oborina i više od prosjeka za doba godine – istaknuo je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.7 ° C
17.2 °
11.4 °
67 %
1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °
Pet
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: