10.8 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Otac pretučenog mladića obučenog u Djeda Mraza: Sve je počelo dijeljenjem kondoma i bombona

Dok policija istražuje cijeli slučaj u kojem je nekoliko ljudi uhićeno, mladićev otac Zlatko pak za HTV priča kako su krivi kondomi i bomboni koje je mladić dijelio odjeven u Djeda Mraza

Pročitajte još:

Ne mogu spavati kao roditelj, ja plačem, žena plače, ispričao je za HRT Zlatko Ereiz, otac mladića koji je brutalno pretučen na Badnjak u Slavonskom Brodu. Kaže kako snimku premlaćivanja svog sina više ne može gledati.

Još teže je njegovu sinu Kristijanu koji je pretrpio ozbiljne tjelesne ozljede, i to na sam Badnjak.

– Žao mi je za sve što se desilo i ne znam više što bih više rekao. Ne bih htio da se ponovi. Stvarno se ne osjećam najbolje i to je to, dodaje Kristijan Ereiz.

Napravljen mu je dijagnostički i brzi traumatološki pregled nakon čega je pušten kući.

– S udarcima po tijelu, žalio se na bolnost u području lica, poslano je na uho-grlo-nos odjel gdje je dijagnosticirano puknuće lijevog bubnjića, to je teška tjelesna ozljeda, kaže Boris Račkovski, zamjenik ravnatelja OB “Dr. Josip Benčević” iz Slavonskog Broda.

Građani Slavonskog Broda – šokirani, a poneki i u potrazi za istinom.

– Brutalno, ako ćemo onako, već je na podu, leži i da ga se onako lupi nogom, mislim, nemam riječi.

– Trebamo širiti ljubav, a ne nemir.

– Treba ispitati pozadinu zašto je nešto bilo, to je moje mišljenje. Uvijek je nekakav događaj koji se dogodio, prethodilo je nešto sigurno, nekakav…

Unatoč ljudskoj znatiželji, za nasilje teško da postoji opravdanje. Svoju verziju događaja ponudio je otac Zlatko. Krivi su kondomi i bomboni.

– Iz kurtoazije djevojkama davao bombone, dečkima kondome, radi šale, ističe Zlatko Ereiz.

– Nije bitno to sve što sam radio, to je palo u vodu, neće se više desiti i to je to, kaže Kristijan Ereiz.

Policija provodi intenzivno kriminalističko istraživanje nad nekoliko muškaraca, a fokus je na 24-godišnjem vojniku.

– U vezi teške tjelesne ozljede 21-godišnjaka, policijski službenici su priveli 24-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Teška tjelesna ozljeda”, te nad njim traje kriminalističko istraživanje, navode iz PU slavonsko-brodske.

O svemu se još sinoć oglasilo i Ministarstvo obrane – koje je najoštrije osudilo svaku vrstu nasilnog ponašanja.

– Ministarstvo obrane od načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske i Vojne policije očekuje poduzimanje svih zakonom propisanih mjera i radnji kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog nemilog događaja, te pokretanje stegovnog postupka ako se dokaže odgovornost pripadnika Oružanih snaga, ističu iz MORH-a.

A kako doznajemo, ovo mu nije prvi put.

Neslužbeno, vojnik je već prije dvije godine kazneno i stegovno odgovarao za nanošenje tjelesnih ozljeda i prijetnje smrću. Iz vojske nije izbačen, u međuvremenu je napredovao i primio nagrade.

– Što se tiče svih incidenata, naravno da policija radi i tijekom blagdana, 24 sata svaki dan i evo ako mogu još jednom pozvati sve naše ljude, građane, ovo je blagdan mira, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ovoj obitelji koja je za Božić došla iz Njemačke u svoj kraj – mir je nakratko oduzet, a čijom krivnjom – tek će se utvrditi.

– Mi nemamo kontakta, ne želim ga osuđivati, imamo pravo i sudstvo, odradit će svoje, kaže Zlatko Ereiz.

– Sretan Božić svima i to je to, rekao je Kristijan Ereiz za kraj.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
9.4 ° C
9.8 °
6 °
76 %
3.1kmh
20 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: