10.8 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Policajka koja je spasila tromjesečno dijete u Puli: ‘Nisam razmišljala ni sekunde’

Pročitajte još:

Policijska službenica iz Pule Stefani Orbanić spasila je danas oko 14 sati bebu staru nekoliko mjeseci iz zaključanog vozila. Kako je ranije priopćila Policijska uprava istarska, zaprimljena je dojava da se u vozilu BMW, riječke registracijske oznake, u Marulićevoj ulici nalazi dijete koje je bilo vidno uplakano, znojno i povišene temperature.

Naime, policija je oko 14 sati zaprimila dojavu građana da se u vozilu BMW, riječke registracijske oznake, u Marulićevoj ulici u Puli nalazi malo dijete. Građani su u vozilu uočili bebu kako plače i pozvali su policiju.

– Na mjesto događaja upućena je odmah najbliža policijska ophodnja te je policijska službenica uspjela otvoriti vrata tako da je provukla ruku kroz prozor koji je bio djelomično otvoren te je izvadila dijete iz vozila. Policijski službenici pozvali su hitnu medicinsku pomoć te je dijete prevezeno u pulsku bolnicu kako bi mu se pružila liječnička pomoć – kazali su iz PU Istarske. Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja te će nad 28-godišnjom državljankom Sjeverne Makedonije provesti kriminalističko istraživanje.

– Ekipa hitne pomoći odmah se nakon poziva uputila u Marulićevu ulicu. Riječ je o bebi staroj tri mjeseca koja je prilikom našeg dolaska bila pri svijesti i stabilno. Beba je plakala a osim toga u tako maloj dobi termoregulacija je loša pa smo pristupili najvećem mogućem oprezu. Odmah joj je uključena infuzija, beba je propisno rashlađena te joj je uključen kisik nakon čega je prevezena u pulsku Opću bolnicu – kazala nam je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Istre, dr. Gordana Antić.

Mlada pulska policajka, još uvijek u šoku od prizora koji je zatekla, bebe u užarenom vozilu, rekla nam je nekoliko riječi.

– Odmah sam primijetila malo dijete na suvozačevom sjedalu. Plakalo je. Bilo je uznemireno i jako znojno. Jedan prozor bio je djelomično otvoren pa sam, ne razmišljajući ni sekunde više, provukla ruku i uspjela otvoriti vrata. Ušla sam u automobil i izvadila dijete. Plakalo je cijelo vrijeme, zagrlila sam ga i pozvali smo hitnu pomoć – rekla nam je policajka Stefani Orbanić iz Pule.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.8 ° C
11.8 °
11.1 °
76 %
1.5kmh
0 %
Uto
24 °
Sri
21 °
Čet
23 °
Pet
14 °
Sub
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: