13.4 C
Zagreb
Petak, 3 svibnja, 2024

Smiljana Srnec htjela još tri mjeseca za rehabilitaciju, sud odbio zahtjev

Smiljana Srnec je 2020. godine osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić. Tijelo ubijeno je 19 godina bilo skriveno u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu.

Pročitajte još:

Smiljana Srnec, koja u Kaznionici u Požegi izdržava kaznu zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić, tražila je produljenje prekida izvršavanja zatvorske kazne, ali slavonskobrodski Županijski sud ju je odbio, doznaje 24sata.

Sredinom rujna sudac izvršenja odredio je Srnec tromjesečni prekid izdržavanja zatvorske kazne zbog teške i složene operacije, koja se može obaviti samo u Kliničkom bolničkom centru. Neslužbeno, riječ je o njezinoj staroj “boljki”, odnosno problemima s kralježnicom koji je muče još od 1998. godine.

Srmec je još tijekom sudskog postupka od Županijskog suda u Varaždinu suda tražila da se vještači njezina medicinska dokumentacija kako bi se vidjelo je li mogla, s obzirom na ozljedu, sama podići tijelo ubijene sestre te ga spremiti u škrinju kako je to tvrdilo tužiteljstvo. Tada su sa Županijskog suda objasnili da je prekid odobren jer joj se pogoršala kronična bolest koja se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava.

Tri mjeseca na rehabilitaciji ne zaračunavaju se u zatvorsku kaznu
Jedan od glavnih uvjeta privremenog puštanja bio je da se Srnec mora javljati u nadležnu policijsku postaju te jednom tjedno u probacijski ured prema odobrenom mjestu prekida ako je određen nadzor. Tri mjeseca koja nije provela u zatvoru ne uračunavaju joj se u izvršenje kazne od 15 godina zatvora.

Sada, kada je tromjesečni prekid pri kraju, neslužbeno doznajemo kako je Srnec zatražila produljenje, ali Županijski sud je to odbio. To bi značilo kako se Srnec mora javiti u požešku kaznionicu 12. prosinca, te ako to bude bilo moguće, rehabilitaciju će obaviti unutar zatvorskog sustava, a ako ne, ponovno će biti puštena.

Podsjetimo, Smiljana Srnec je 2020. godine osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva. Ubila je sestru Jasminu Dominić 2000. godine tupim predmetom i stavila ju je u škrinju u obiteljskoj kući u Palovcu gdje je tijelo bilo punih 19 godina.

Vrhovni sud potvrdio joj je kaznu u travnju 2021. godine.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
13.4 ° C
14.2 °
12.1 °
92 %
1kmh
20 %
Pet
13 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
23 °
Uto
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9289
GBP
1,1656
CHF
1,0262
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: