15.2 C
Zagreb
Subota, 23 rujna, 2023

Smiljana Srnec šeće Varaždinom u društvu muža javila u Probacijski ured u Varaždinu

Smiljana Srnec, koja je 2020. godine osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre, jučer je puštena iz zatvora zbog zdravstvenih razloga.

Pročitajte još:

“Na temelju preporuke specijalista neurokirurga i liječničkog mišljenja Uprave za zatvorski sustav, Županijski sud u Slavonskom Brodu prihvatio je molbu moje stranke za prekid izdržavanja kazne zatvora radi kompliciranog i neophodnog medicinskog zahvata”, rekao je Krešimir Golubić, odvjetnik Smiljane Srnec.

Javila se u probacijski ured, što je jedan od uvjeta njezina privremenog puštanja na slobodu.

Smiljana nema elektroničku narukvicu, u njezinoj blizini nema policajaca, na fotografijama se vidi kako slobodno šeće gradom. Podsjećamo, osuđena je na 15 godina zatvora za hladnokrvno ubojstvo sestre čije je tijelo sakrila u škrinju.

Jedan od glavnih uvjeta privremenog puštanja je da će se Srnec morati javljati u nadležnu policijsku postaju te jednom tjedno u probacijski ured prema odobrenom mjestu prekida ako je određen nadzor.

U slučaju nejavljanja policija i probacijski ured obavijestit će suca izvršenja, navodi se u Zakonu o izvršenju kazne zatvora. Sudac može opozvati privremeni prekid ako su prestali razlozi zbog kojih je prekid određen ili ako osuđenik čini kažnjive radnje.

Tri mjeseca koja neće provesti u zatvoru ne uračunavaju joj se u izvršenje kazne od 15 godina zatvora.

Srnec je osuđena zbog ubojstva. Ubila je sestru tupim predmetom i stavila ju je u škrinju gdje je tijelo bilo punih 19 godina

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Objavljene poruke ubijene studentice Mihaele: ‘Opsesivan je, posesivan, poremećen. Manipulativan…’

U Osijeku bi danas trebala biti pokopana mlada studentica Pravnog fakulteta Mihaela B. (21), a za njezinu smrt osumnjičen...

Vrijeme:

Zagreb
kiša jakog intenziteta
15.2 ° C
16.9 °
14.1 °
87 %
5.1kmh
75 %
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
25 °
Sri
26 °
Čet
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9371
GBP
1,1469
CHF
1,0336
CNY
0,1284
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: