14.6 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Smiljana Srnec šeće Varaždinom u društvu muža javila u Probacijski ured u Varaždinu

Smiljana Srnec, koja je 2020. godine osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre, jučer je puštena iz zatvora zbog zdravstvenih razloga.

Pročitajte još:

“Na temelju preporuke specijalista neurokirurga i liječničkog mišljenja Uprave za zatvorski sustav, Županijski sud u Slavonskom Brodu prihvatio je molbu moje stranke za prekid izdržavanja kazne zatvora radi kompliciranog i neophodnog medicinskog zahvata”, rekao je Krešimir Golubić, odvjetnik Smiljane Srnec.

Javila se u probacijski ured, što je jedan od uvjeta njezina privremenog puštanja na slobodu.

Smiljana nema elektroničku narukvicu, u njezinoj blizini nema policajaca, na fotografijama se vidi kako slobodno šeće gradom. Podsjećamo, osuđena je na 15 godina zatvora za hladnokrvno ubojstvo sestre čije je tijelo sakrila u škrinju.

Jedan od glavnih uvjeta privremenog puštanja je da će se Srnec morati javljati u nadležnu policijsku postaju te jednom tjedno u probacijski ured prema odobrenom mjestu prekida ako je određen nadzor.

U slučaju nejavljanja policija i probacijski ured obavijestit će suca izvršenja, navodi se u Zakonu o izvršenju kazne zatvora. Sudac može opozvati privremeni prekid ako su prestali razlozi zbog kojih je prekid određen ili ako osuđenik čini kažnjive radnje.

Tri mjeseca koja neće provesti u zatvoru ne uračunavaju joj se u izvršenje kazne od 15 godina zatvora.

Srnec je osuđena zbog ubojstva. Ubila je sestru tupim predmetom i stavila ju je u škrinju gdje je tijelo bilo punih 19 godina

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.5 ° C
15.5 °
8.6 °
75 %
1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °
Pet
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: