10.8 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Strava u Zagrebu: Dječaku (9) u Zagrebu eksplodirala petarda u ruci, ostao je bez četiri prsta! Stradali mu i dišni putevi

Liječnici kažu kako je u sekundi dijete postalo invalid i da će liječenje biti dugotrajno i teško

Pročitajte još:

Devetogodišnjaku iz Zagreba u srijedu navečer u ruci je eksplodirala petarda i izgubio je sve prste lijeve ruke osim palca. Anesteziolozi i pedijatri su u šestosatnoj operaciji u KBC-u Zagreb pokušali spasiti šaku stradalom dječaku, ali četiri prsta bila su potpuno uništena, piše Jutarnji list.

Dijete je sada na liječenju u pedijatrijskoj jedinici intenzivnog liječenja. Još uvijek je intubiran jer su mu osim šake stradali i dišni putevi.

Navodi kako su mu kosti u šaci slomljene.

– Pokušat ćemo spasiti sve što možemo kako bi dječak imao što bolju funkciju šake, međutim ovo je jedna od najgorih nesreća s petardama koje smo imali priliku vidjeti. Svake godine u vrijeme blagdana zaprimamo ozlijeđenu djecu koja su stradala od petardi i ostalih eksplozivnih naprava, no ovo je jedan od najgorih slučajeva – kazao nam je dr. Novak i uputio svima apel da djeci ne daju petarde.

Kazao je da se u ovom slučaju radilo o zaista velikoj petardi koje je sigurno bila duga desetak centimetara te ju je upalio šibicama, što je izazvalo eksploziju.

Dječaka će navodi nam, čekati teško i dugotrajno liječenje, a moguće je da će mu kroz nekoliko godina pokušati presaditi neki od nožnih prstiju, no više će, navodi, moći otkriti nakon što završi današnja operacija.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
9.1 ° C
9.4 °
7.1 °
80 %
3.6kmh
75 %
Čet
11 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: