20.4 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Tuča poharala dio Hrvatske: U Istri padala tuča, grmljavina u Zagrebu, u Karlovcu poplava

Pročitajte još:

Rijeku i okolicu u utorak ujutro zahvatilo je snažnije nevrijeme s većom količinom kiše te mjestimičnim gradom.

Nevrijeme je stiglo u Rijeku oko 10 sati sa snažnim vjetrom te pljuskovima. Rastjeralo je Riječane i turiste s Korza i okolnih trgova. U nekim dijelovima grada i okolice pao je grad veličine graška, doznaje se.

Grmljavinsko nevrijeme s kišom i povremenim pljuskovima nastavilo se i sljedećih sati, ali prema dostupnim informacijama nije izazvalo veće probleme u prometu.

– Nova runda pljuskova stiže na sjeverozapad Istre gdje je temperatura pala na 22 °C uz osvježavajući sjeverac. U Puli (Egipat) i dalje prži na 31 °C. Mala nada ostaje još večeras kada pokoji neverin može zalutati i na to područje – objavio je Istramet na Facebooku uz radarske snimke gdje su nad Porečom sijevale munje.

Mokre ulice Rijeke natjerale su šetače da potrče, a ostatak dana osvježenje bi trebalo stići u još dijelova Hrvatske.

– Naoblačenje sa sjeverozapada, lokalno s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Poslijepodne i osobito navečer pljuskovi su mogući i na istoku zemlje. U Dalmaciji pretežno sunčano, a prema večeri uz više oblaka moguć je poneki pljusak, ponajprije u unutrašnjosti dok će duž obale i na otocima oborine opet uglavnom izostati. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na moru sjeverozapadni i jugozapadni. Navečer na sjevernom Jadranu bura u jačanju. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 28 do 33 °C, na istoku i u Dalmaciji između 32 i 36 °C – javlja DHMZ.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
18.9 ° C
19.9 °
14.1 °
57 %
4.1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: