11.9 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Upaljen meteoalarm: Pripremite se na jake kiše, bujične poplave, grmljavinsko nevrijeme i snijeg

Pročitajte još:

VEĆINOM oblačno mjestimice s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, koji će ponegdje biti praćeni obilnom oborinom, osobito na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za danas.

Najmanje kiše očekuje se u Slavoniji. Vjetar slab i umjeren jugoistočni i jugozapadni. Duž obale će puhati jako i olujno jugo i južni vjetar, krajem dana na sjevernom dijelu u slabljenju. Najviša temperatura od 8 do 13, na Jadranu između 14 i 18 Celzijevih stupnjeva.

Za vikend oblačno, tmurno i sivo, još u subotu lokalno obilne oborine. Kiša će u subotu poslijepodne uz pad temperature prijeći u susnježicu i snijeg, prvo u gorju, a zatim u noći na nedjelju i u nizinama.

U gorskim predjelima će pasti i više od 20 cm novog snijega, a stvaranje tanjeg snježnog pokrivača moguće je i drugdje u unutrašnjosti.

Jako i olujno jugo će već potkraj subote okrenuti na buru koja će u nedjelju puhati duž cijele obale, a s kojom će i na Jadranu biti hladnije.

HAK: Na prometnicama moguće i veće količine vode
Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, zbog ponegdje jake kiše moguć je nailazak na veću količinu vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali, izvijestio je u petak Hrvatski autoklub (HAK). Ponegdje ima magle.

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva privremeno je zatvoren izlazni krak čvora Matulji iz smjera graničnog prijelaza Rupa u smjeru Opatije i Pule. Promet je na čvoru Jurdani preusmjeren na državnu cestu DC8 za Pulu/Opatiju i Matulje.

U prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak. Trajekt na liniji Brestova-Porozina ne prevozi autobuse i kamione iznad tri tona nosivosti. Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.6 ° C
14.9 °
11.8 °
80 %
3.6kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
24 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
11 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: