15.9 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Brazilci do detalja analizirali Hrvatsku: Perišiću dali poseban nadimak i objasnili koje su naše najveće kvalitete

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak od 16 sati igra ogled četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Brazila. Vatrene čeka težak posao protiv Brazila koji igra sjajno tijekom cijelog prvenstva te su jedni od prvih favorita za naslov.

Brazilski ESPN upozorava na naše igrače koji mogu raditi razliku na terenu te ističu Ivana Perišića kojem su dali nadimak Peri’goso.

“Perišić je toliko utjecajan u hrvatskoj igri da zaslužuje posebno poglavlje. Sve je napravio na ovom turniru. Stvarao je šanse, asistirao i zabijao golove glavom i nogama. Predvodi momčad u nekoliko ofenzivnih statistika i pokazao je atribute koji ga čine važnim. On ubrzava hrvatsku igru, fizički je moćan i sve radi tako da mu ne opada nivo tehničke kvalitete”, piše ESPN o Perišiću.

Hrvatska igra po lijevoj strani
Brazilci potom pišu: “Poznata je kvaliteta veznjaka Brozovića, Kovačića i Modrića. To znači da hrvatska igra gotovo neizbježno ide preko njih. Istodobno, to Hrvatsku može učiniti malo predvidljivom. Struktura hrvatske lijeve strane pokazuje da ondje lopta više kruži. Gvardiol kao lijevi stoper uz Sosu i Perišića ima pomoć Brozovića i Kovačića pa može zadržati loptu na lijevom boku.”

Za kraj dodaju: “Dolasci bekova Juranovića i Sose u napad gotovo uvijek imaju predvidljiv ishod, a to su ubačaji. To je dobro poznato hrvatsko oružje, koja ima dobre skakače i igrače koji znaju igrati glavom. S prosjekom od 184 cm Hrvati imaju treću najveću prosječnu visinu napadača unutar momčadi u četvrtfinalu, a dva od pet golova postigli su nakon ubačaja.”

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.2 ° C
14.3 °
8.1 °
77 %
1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: