5.7 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Španjolska Marca: Brazil, upozoren si

Pročitajte još:

Hrvatska reprezentacija u 16 sati igra četvrtfinale Svjetskog prvenstva protiv Brazila, a utakmica se kroz posljednjih nekoliko dana neprestano najavljuje. Najavila ju je i španjolska Marca, koja je nahvalila središnji red vatrenih, a pritom istaknula učinak Marcela Brozovića.

“Hrvatska se može pohvaliti jednim od najboljih veznih redova na ovom Svjetskom prvenstvu, s loptom ili bez nje, onim u kojem igraju Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović. Mašina stvorena u Dinamu loptom barata kao svilom…, ali i pati kao i mnogi”, piše Marca i dodaje:

Brozović se ističe po žrtvi
“Modrić (37) je slika te žrtve. Ali igrač koji se najviše fizički ističe je Marcelo Brozović. Interovo sidro postalo je Ptica trkačica ovog Svjetskog prvenstva. Nitko nije prešao 56.26 kilometara, koliko je on prešao na ovom natjecanju.”

“Pomaže u tome i to što je Hrvatska igrala produžetak u utakmici s Japanom. Brozović, koji je zabio penal u prolasku Hrvatske u četvrtfinale, prešao je u toj utakmici 16.7 kilometara, srušivši time rekord svjetskih prvenstava, koji je sam držao. Godine 2018. protiv Engleske prešao je 16.3 kilometra. A s vremena na vrijeme uhvate ga s cigaretom u ustima”, navodi se i podsjeća na druge uspješne statističke podatke Brozovića.

Lider u statističkim kategorijama
On je uvjerljivo vodeći po broju odrađenih kilometara, ali i drugi u broju blokiranih udaraca (9), igrač s najviše dodavanja u hrvatskoj reprezentaciji (363) i onaj koji se najviše otvara da bi primio loptu (409). Po broju kontakta s loptom (413) ukupno je peti od svih igrača na ovom SP-u.

“Kad igrate s Modrićem, Kovačićem i Brozovićem, pola vaših problema je riješeno”, citira Marca riječi Joška Gvardiola uz zaključak: “Brazil, upozoren si.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4.7 ° C
6.1 °
2.8 °
78 %
1.5kmh
0 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
5 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: