11.9 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Velika akcija policije i USKOK-a u Dalmaciji, uhićeno 10-ak Hrvata i Talijana, švercali prstace. Doznajemo detalje

Pročitajte još:

Ravnateljstvo policije i USKOK priopćili su da je u tijeku velika akcija uhićenja protiv više hrvatskih i talijanskih državljana zbog sumnje da su u sastavu zločinačkog udruženja počinili kaznena djela protiv okoliša. akcija se provodi na području tri dalmatinske policijske uprave.

Doznali smo da je razlog uhićenja – krijumčarenje trpova.

Oglasio se i MUP.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Split u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv okoliša u sastavu zločinačkog udruženja.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba, državljana Republike Hrvatske i Italije. U tijeku su uhićenja te provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava i to PU splitsko-dalmatinske, šibensko-kninske te zadarske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i predati ih pritvorskom nadzorniku, a nakon čega ćemo objaviti priopćenje s više detalja”, priopćili su.

Vijest je objavio i USKOK.

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje provode se na području splitsko-dalmatinske, šibensko-kninske i zadarske županije, a odnose se na više hrvatskih i talijanskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv okoliša u sastavu zločinačkog udruženja.

Trgovali zaštićenim morskim vrstama

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, priopćio je USKOK.

Kako se doznaje, uhićeni su trgovali zaštićenim morskim vrstama. Index neslužbeno doznaje da su Hrvati većinom bili zaduženi za izlov trpova, ježinaca i prstaca, a Talijani su bili zaduženi za pakiranje, skladištenje i daljnju preprodaju.

Otkriveno je više skladišta i to na području Kaštel Starog i Knina, pri čemu je roba išla za Italiju. Zbog trgovanja divljim vrstama uhićeno je desetak osoba. Jedan uhićeni Talijan od ranije je poznat policiji zbog sličnih stvari. Švercom su zaradili nešto manje od milijun kuna koliko je poznato.

Izlov se vršio većinom na području splitskog akvatorija.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.1 ° C
12.6 °
8 °
87 %
2.1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
24 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: