6.2 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Velika akcija policije i Uskoka: U tijeku uhićenja zbog lažnih covid-potvrda, pretražuju im domove

Pročitajte još:

Uskok i policija provode pretrese domova članova navodne organizirane skupine za koju sumnjaju da su na zagrebačkom području izrađivali i potom zainteresiranima za novac izdavali lažne covid potvrde, neslužbeno se doznaje u srijedu.

Iz izvora bliskih istrazi među osumnjičenima je i medicinska sestra koja je necijepljenim osobama u sustav unosila lažne podatke o cijepljenju kako bi mogli dobiti covid potvrde.

Jutarnji javlja kako se sumnja da je najmanje jedna osoba iz zdravstvenog sustava zajedno s pomagačima na temelju krivotvorenih podataka organizirala izdavanje stotine lažnih Covid potvrda zainteresiranim građanima, a za što su im ti građani plaćali.

– U tijeku je pretraga stana moje klijentice Petre R. no ja nisam nazočan – rekao je za 24sata njezin odvjetnik Mate Matić. Riječ je o medicinskoj sestri koja je zbog izdavanja lažnih covid potvrda bila uhićena prije dvije godine pa, kaže Matić, nije jasno zašto je sad opet predmet istrage. Ona je tada u istražnom zatvoru provela tri mjeseca.

Neslužbeno doznajemo kako je sadašnjom istragom Uskoka obuhvaćeno desetak ljudi.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.2 ° C
7.2 °
4.8 °
92 %
1kmh
0 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
18 °
Ned
23 °
Pon
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: