13.6 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Incident na Drveniku! Ženu tjerali s plaže na Drveniku Velom: “Makni mi se s plaže, je*at ću ti majku”

Pročitajte još:

Zvao sam policiju jer su prelazile preko posjeda, to je moja parcela. Kako znam da su prelazile? Vidio sam slike, kaže Meštrović

Čovjek je na otoku Drveniku Velom svojatao plažu, pomorsko dobro koje po sili zakona nikome ne pripada. Kada je na nju stigla splitska spisateljica, umjetnica i novinarka Tonka Alujević, pokušao ju je potjerati psovkama i pozivima policiji.

Dogodio incident na Drveniku Velom, u kojem su, s jedne strane, sudjelovali muškarac koji je uzurpirao pomorsko dobro i svojatao plažu, njegove gošće iz Češke te, s druge strane, kupačice koje su se na plaži pokušale kupati.

Sve je snimila i splitska spisateljica i novinarka, Tonka Alujević, koja je i objavila video na društvenim mrežama, piše Morski.hr.

“Gospođe, gospođe, kako ste došli do plaže? Pješice?” pitao je muškarac preko videopoziva.

“Ja sam novinarka, znate li hrvatske zakone? Želite li završiti u medijima?” odgovorila je Alujević.

“Hajde, stavite me u medije. Hajde, stavite me! Ali prvo odite u katastar pa pogledajte da je to moja plaža privatna. Jedna crta nema pomorskog dobra. Makni mi se s plaže, je*at ću ti majku! Stavi me u medije! Hajde, stavi me u medije! Je*o ti Bog mater! Stavi me u medije, je*o ti pas majku u pi*ku!” vikao je muškarac.


(Index.hr)

Kako se doznaje, muškarac posjeduje zemljište i kuću iznad plaže, ali ne i plažu koja je pomorsko dobro.

“Prijateljica i ja smo se tamo došle okupati, bio mi je slobodan dan. Vozili smo se nasumce po otoku, na javnom putu, parkirali sa strane, ne na njegovoj parceli. Osim toga, ta plaža se nalazi na turističkoj ponudi Drvenika, nema ni bovi ni pontona”, ispričala je Alujević za 24 sata.

“Tri sata smo tamo bili, tražili smo mir. Zatim su se pojavile neke Čehinje i htjele nas potjerati. Nisam htjela komunicirati s njima, a jedna od njih je došla i udarila me mobitelom u glavu. Rekla mi je da se maknem i vikala da je ovo privatna plaža. Prijateljica je htjela reagirati, ali rekla sam joj da samo snima. Na to je Čehinja zvala njega”, dodala je Splićanka za 24 sata.

Na koncu je došla i policija.

“Policajka je rekla da su morali povući brod sa Šolte da dođu. Pokazala sam im video. Kad je pogledala, sablaznila se i odmah je ispred mene nazvala prijavitelja te mu rekla da je zaradio prijavu za kršenje javnog reda i mira, kao i za prijetnje. Prijateljica je još morala ići dati izjavu na trogirsku policiju i potvrditi da smo im svojevoljno dali video. Nevjerojatno nešto. Troškove za tu intervenciju plaćamo mi, a ne onaj koji zove. Izgubili su ljude taj dan zbog ničega. Nakon nas su došli neki Drnišani, a te Čehinje su izletjele i počele vikati i na njih da se maknu”, opisala je nemili događaj.

Prema katastru, susjedna parcela s vilom upisana je na Tomislava Meštrovića koji je za 24sata potvrdio da je došlo do incidenta i da je pozvao policiju.

– Nisam se svađao s njima, ne znam zašto me zovete. Zvao sam policiju jer su prelazile preko posjeda, to je moja parcela. Kako znam da su prelazile? Vidio sam slike, kaže Meštrović. Na pitanje smatra li da može svojatati plažu, kaže: “Ne smatram ništa.”

Vezano uz snimljeni razgovor, upitan je je li on bio s druge strane linije te psovao i tjerao ljude s “privatne plaže”.

Sugovornik iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture potvrdio je za 24sata da nitko nema pravo svojatati pomorsko dobro.

– Plaža je po zakonu pomorsko dobro. Nema šanse da je itko uzme, sve što je šest metara od crte vode prema kopnu pomorsko je dobro i ono je opće dobro. To nije čak ni javno dobro, tu nema vlasništva. I upravo zbog toga, nitko se ne može upisati u zemljišne knjige kao vlasnik. Nema šanse da itko ogradi i ne da pristup pomorskom dobru – kažu iz Ministarstva.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
15.8 ° C
16.7 °
13.7 °
37 %
3.6kmh
20 %
Sub
16 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: