15.8 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

KORONA POSTAJE PROŠLOST? Pala je odluka: EU otvara granice za sve koji su završili s procesom cijepljenja

Pročitajte još:

Kako javlja AFP, EU odlučila je kako će otvoriti granice za sve putnike koji su završili s procesom cijepljenja

Predstavnici država članica EU-a postigli su u srijedu dogovor da se omogući ulazak u EU putnicima iz trećih zemalja koji su primili potrebne doze cjepiva protiv covida-19 odobrenih na europskoj razini, doznaje se iz europskih izvora.

Nešto ranije portugalsko predsjedništvo EU-om objavilo je da se čelnici EU-a nisu uspjeli dogovoriti o uvođenju digitalnih zelenih potvrda čime bi počeli provoditi plan za vitalni spas nadolazeće turističke sezone, ali najavili da se pregovori nastavljaju u četvrtak.

Digitalna zelena potvrda, kolokvijalno nazvana i covid-putovnicom, bit će dokaz da je osoba cijepljena protiv koronavirusa, da ima negativan rezultat testa ili da je preboljela bolest. To je uvedeno kako bi se izbjegla diskriminacija osoba koje se nisu mogle cijepiti.

Cilj potvrde je što prije ukinuti mjere koje su trenutačno na snazi kad su u pitanju putovanja između zemalja, ali svakako treba naglasiti da na svakoj od 27 država članica ostaje da odluči kakve pogodnosti certifikat donosi unutar njihovih granica.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.8 ° C
16.6 °
13.6 °
29 %
2.1kmh
0 %
Pet
16 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: