13.7 C
Zagreb
Petak, 3 svibnja, 2024

Ljudski ostaci pronađeni na kotačima američkog vojnog aviona u Kabulu

Pročitajte još:

Američko ratno zrakoplovstvo objavilo je u utorak da istražuje ljudske ostatke otkrivene na kotaču transportnog zrakoplova C-17s koji je iz Kabula poletio u kaotičnim okolnostima nakon što su talibani zauzeli grad.

Vojska u priopćenju navodi da je avion u nedjelju sletio u Kabul i da su ga okružile stotine afganistanskih civila.

– Suočeni sa sve nepovoljnijom sigurnosnom situacijom oko zrakoplova, posada je odlučila što prije poletjeti – stoji u priopćenju.

Pojavile su se i zastrašujuće snimke koje prikazuju noge muškarca kako, u letu, vise van zrakoplova nakon što su ga prikliještila vrata kućišta stajnog trapa, odnosno vrata na dijelu gdje se uvlače kotači nakon polijetanja.

I ostale kaotične snimke koje su obišle svijet, prikazuju gomile Afganistanaca kako se pokušavaju očajnički ukrcati u američki vojni transporter. Oni koji se nisu uspjeli dočepati unutrašnjosti aviona, odlučili su riskirati vlastiti život hvatajući se za vanjske dijelove aviona. No, kada je avion poletio, zbog ubrzanja zrakoplova, oni koji su se držali za kotače, padali su s nekoliko stotina metara visine, a njihova tijela pronađena su na krovovima zgrada.

Amerikanci su kasnije preuzeli kontrolu nad aerodromom, jedinim izlazom iz zemlje i nastavili evakuaciju diplomata i civila, privremeno prekinutu u ponedjeljak zbog kaosa na pisti.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
13.7 ° C
13.8 °
12.6 °
82 %
5.1kmh
40 %
Pet
14 °
Sub
21 °
Ned
23 °
Pon
23 °
Uto
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9302
GBP
1,1685
CHF
1,0252
CNY
0,1285
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: