7.9 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Majka iz Dubrovnika tvrdi: Odbili bez PCR testa pregledati dijete koje kašlje

Pročitajte još:

Majka je svoje dijete (3,5) zbog kašlja i niske temperature htjela odvesti na pregled, a prije toga je nazvala ordinaciju kako bi dogovorila vrijeme pregleda. Liječnica je samo kratko poručila: “PCR”

Zamislite situaciju da kod kuće imate bolesno dijete koje kašlje i nepuni dan je imalo nisku temperaturu. Odlučite ga odvesti k liječniku, no zbog trenutne situacije s koronavirusom prije toga odlučite da je najbolji korak nazvati pedijatrijsku ordinaciju kako biste dogovorili kada je najbolje vrijeme da odvedete dijete na pregled. No, nakon toga uslijedi hladan tuš jer pedijatar ne želi pregledati vaše dijete bez PCR testa.

Sestra je doktorici prenijela sve što je rekla i kroz slušalicu je čula pedijatricu koja tek kratko poručuje – PCR.

– I to je bilo to. Dakle, to je bilo poslijepodne, sestra mi je poslala uputnicu za PCR za ujutro, dok bi stigli rezultati ja bi tek preksutra, ujutro ili popodne, ovisi o smjeni pedijatrice, mogla dovesti dijete na pregled. Znači, dva dana iza! Da je i najveća glupost u dva dana može biti problem, a kamoli kad je nešto teže. A što, dijete kašlje pa odmah PCR?! Pa sva mala djeca kašlju, preslušaš treba li ili ne treba inhalirat, treba li kakav lijek. Pa baš zato što kašlje sam zvala na telefon misleći pitati kad ću doći, da ga ne dovodim u punu čekaonicu radi druge djece. Katastrofa. Nisam htjela čekati dva dana do pregleda i iduće jutro sam pošla u druge pedijatrice, primila me žena bez problema i djetetu prepisala lijek za kašalj – priča ova ogorčena majka za Dubrovački vjesnik i dodaje:

– Doktorica nije pitala ‘jeste li bili u kontaktu s nekim tko ima koronu’, bilo što da je pitala kako bi otklonila sumnju da je to korona. Ne, samo je rekla PCR. I to sestri s kojom sam pričala na telefon, pa je sestra meni prenijela.

“Pisala sam prijavu HZZO-u, baš me jedna mama upozorila na to jer puna mi je kapa toga što se događa, a ne prijavljuje se. Svakog liječnika koji ne postupa u skladu sa strukom i s preporukama Stožera prijaviti zdravstvenom osiguranju koje ga plaća. Treba pisati HZZO-u da bi se nešto pokrenulo, a ne po društvenim mrežama. Neće ona izgubiti posao, ali će je upozoriti da to ne smije raditi”, kazala je majka pa zaključila:

“Mislim da je ovo prešlo svaku granicu. Primarna zdravstvena zaštita mora biti dostupna svima bez ikakvih ograničenja, a kad se ista odnosi na djecu, tu nema pitanja, a kamoli PCR testova i čekanja rezultata i smjena liječnika.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
6.1 ° C
7.2 °
2.5 °
89 %
0.5kmh
7 %
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °
Uto
23 °
Sri
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: