18.7 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Ministarstvo pokreće izvanredni nadzor nakon Severininih optužbi na račun sustava socijalnog rada

Pročitajte još:

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne pokrenulo je postupak izvanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalnu skrb Zagreb, Podružnice Maksimir, vezano uz slučaj Severine Vučković i trenutačno je u tijeku prikupljanje i izdvajanje dokumentacije, rekli su za N1.

Podsjetimo, Severina je u intervjuu za portal halter iznijela teške optužbe na račun hrvatskog sustava socijalnog rada zbog svega što je doživjela u borbi za skrbništvo nad sinom s bivšim partnerom Milanom Popovićem.

Severina je u intervjuu za portal H-alter iznijela teške optužbe na račun hrvatskog sustava socijalnog rada zbog svega što je doživjela u borbi za skrbništvo nad sinom s bivšim partnerom Milanom Popovićem. U tom intervjuu Vučković je optužila mnoge javnosti više ili manje poznate, pojedince i institucije. Osim bivšeg partnera Milana Popovića, prozvala je Centar za socijalnu skrb, pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i njegove bliske suradnike.

“Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike pokrenuo je postupak izvanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalnu skrb Zagreb, podružnice Maksimir, vezano uz konkretan slučaj i trenutačno je u tijeku prikupljanje i izdvajanje dokumentacije”, stoji u odgovoru Ministarstva na upite N1 televizije. Slučaj su komentirali i u Centru za socijalnu skrb Zagreb.

Komentar navoda koje je Severina iznijela u intervjuu tražili smo i od Centra za socijalnu skrb Zagreb, kao i od podružnice Maksimir koji je Severina u intervjuu optužila.

“Centar se pridržava zakonskih odredbi”
Odgovor smo dobili od Centra za socijalnu skrb Zagreb.

“Centar za socijalnu skrb Zagreb pridržava se važećih zakonskih odredbi prilikom obavljanja svoje djelatnosti, te djeluje u svrhu interesa, dobrobiti i zaštite prava mlt. djeteta. Odluku o sadržajima roditeljske skrbi, kada roditelji ne mogu postići dogovor, donosi isključivo nadležni Sud na temelju utvrđenih činjenica i dokaza. Na navode iz teksta portala Halter, ovaj Centar nema komentara”, piše u odgovoru koji je stigao N1 televiziji.

O cijelom slučaju te o pokretanju izvanrednog nadzora nad zakonitosti rada Centra, u petak će u Newsroomu N1 televizije govoriti prvi čovjek Hrvatske komore socijalnih radnika Antun Ilijaš.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.7 ° C
21.8 °
18 °
43 %
1.5kmh
0 %
Ned
20 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: