13.9 C
Zagreb
Četvrtak, 5 listopada, 2023

Mladi Osječanin (22) sjekirom ubio pomajku (55) odrezao 12 godina zatvora

Pročitajte još:

Za ubojstvo 55-godišnje pomajke, u prosincu prošle godine u Osijeku, osječki Županijski sud u petak je proglasio krivim 22-godišnjeg posinka Egona Elezovića i nepravomoćno ga osudio na 12 godina zatvora

Optužnicom ga se tereti da je 7. prosinca 2020. između 22 i 23 sata, u Koranskoj ulici, u Osijeku, sjekirom ubio pomajku Nedeljku Elezović, u obiteljskoj kući u kojoj su zajedno živjeli.

Sudsko vijeće je zaključilo kako je nedvojbeno potvrđeno da je 22-godišnji Elezović pomajku najmanje deset puta udario sjekirom po glavi i vratu, čime joj je, uz djelomičnu amputaciju glave i vrata, nanio višestruke teške ozljede, uslijed kojih je umrla.

Sud navodi kako je okrivljenik priznao kazneno djelo, a njegovo priznanje je u skladu s provedenim dokazima.

Prema mišljenju sudskog vještaka psihijatra utvrđeno je da je Elezović mogao shvatiti svoje postupke i njima upravljati, ali da su te sposobnosti bile bitno umanjene, što je sud uzeo u obzir kao olakotnu okolnost, kao i priznanje kaznenog djela te činjenice da je mlađe životne dobi i da je neosuđivan.

Otegotnim okolnostima sud je ocijenio činjenice da je ubio pomajku koja ga je primila u svoju kuću, osigurala mu dom i obitelj, a ubojstvo je počinio s najmanje deset udaraca sjekirom u glavu, čime je iskazao krajnju bešćutnost i drskost.

Protiv okrivljenika je produljen istražni zatvor u kojem se nalazi od 8. prosinca 2020. što mu je uračunato u kaznu, a koji može trajati do pravomoćnosti presude.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Loše vijesti s požarišta u Osijeku: Na intervenciji gašenja požara ozlijeđena tri vatrogasca, jedan teže

"U gašenje požara odmah su angažirane sve snage, i gradski i županijski stožer, a sada je na terenu oko...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
14 ° C
15.4 °
13.8 °
82 %
0kmh
0 %
Čet
21 °
Pet
22 °
Sub
23 °
Ned
23 °
Pon
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9516
GBP
1,1553
CHF
1,0382
CNY
0,1322
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: