8.2 C
Zagreb
Utorak, 28 ožujka, 2023

Nepoznata životinja tjednima luta po Međimurju, stručnjak upozorio: ‘Ne približavajte se, skače pet metara u daljinu’

Pročitajte još:

Vidio sam kako nevjerojatno brzo trči, a onda sam je bolje promotrio. Shvatio sam po fizionomiji da je divlja mačka, ispričao nam je Josip Stefić iz Kotoribe koji ju je snimio

U blizini rezervata Veliki Pažut na podravskom području je uočena i snimljena nepoznata životinja. Josip Stefić snimio ju je početkom svibnja u međimurskoj Donjoj Dubravi.

Ovih dana je u Podravini snimljena nepoznata zvijer, i to neposredno uz rezervat Veliki Pažut smješten unutar regionalnog parka Mura-Drava.

Prema pisanju portala Danica, pretpostavka stručnjaka za divlje životinje jest da se radi o pumi koja je nekome pobjegla. No, to još nitko nije potvrdio. Video nastao prije 10 dana potpuno je autentičan, a na njemu se vidi nešto što izgleda kao velika divlja mačka veličine oko 80 centimetara i dužine oko 1,5 metra. Životinja ima izrazito dug rep.

Stručnjaci smatraju da je velika mačka bila nekome ljubimac, i to nekome u Sloveniji, Mađarskoj ili Hrvatskoj. Prijave bijega životinje za sada nema.

“Dvaput je viđena u sumrak pa se čini da je crna, no ne mora biti. Pretpostavka je da se radi o pumi ili slično, koja je nekome pobjegla.

Ako tko primijeti ili čuje nešto o takvoj životinji, molim informacije. Zadnja moja slična akcija je bilo uspješno hvatanje servala (vrsta afričke divlje mačke, op. a.) koji je bio na slobodi skoro pola godine i koji je iz Slovenije pobjegao u Hrvatsku.

Nemojte se priblžavati životinji ako ju vidite i ne izigravajte heroje. Posljednji skok koji se vidi na noćnoj snimci je dugačak prema tragovima otprilike pet metara u daljinu.

Snimka je stara 10 dana i čekali smo hoće li se životinja negdje pojaviti da bi ju mogli pratiti”, napomenuo je Branimir Reindl, koji se bavi spašavanjem divljih životinja i koji je prvi objavio snimku.

Napominje kako je u četvrtak dobio poziv od ribiča, inače i lovca koji je također vidio zvijer, i sve se poklapa sa snimkom koja je objavljena.

“On dobro poznaje razliku i veličinu lisice,čcaglja i divlje mačke, a vjerojatno je ovu mačku vidio na udaljenosti oko 100 metara u sumrak na rubnom području Velikog Pažuta. Sve potvrđuje ovu snimku”, zaključuje.

O svemu su obaviještene mjerodavne institucije. Ako imate saznanja o zvijeri koja se pojavila u Podravini, svakako odmah javite.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Sin Vučićevog kuma divljao Lamborghinijem i provocirao policiju: “Što ćete vi sa svojim Škodama?”

"Za bahate, bezobzirne i nasilne vozače nema mjesta na ulicama. Ministarstvo unutarnjih poslova zakonito, odlučno i dosljedno u borbi...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.8 ° C
11.6 °
9.3 °
31 %
3.6kmh
0 %
Uto
11 °
Sri
14 °
Čet
16 °
Pet
16 °
Sub
15 °

Tečajna lista:

HRK - Hrvatska kuna
EUR
7,5187
USD
7,0548
GBP
8,4897
CHF
7,6678
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: