10.8 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Nova tragedija na granici: Dvojica migranata utopili se u Mrežnici

Pročitajte još:

Još dvije osobe izgubile su život utopivši se u rijeci Mrežnici, jedna na području općine Barilović, a druga na ogulinskom području. Riječ je o državljanima Gambije i Senegala koji su pokušali preko teritorija Hrvatske pronaći put do boljeg života, a u tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje.

Karlovački policajci tijekom pretraživanja Mrežnice pronašli su dva tijela nepoznatih muških osoba, jedno na području Svojića iz općine Barilović i drugo na području Donjih Dubrava u Ogulinu.

Policija je zaprimila dojavu nepoznate osobe u subotu navečer koja je zatražila pomoć jer se jedna osoba utopila. “Dolaskom na mjesto događaja, policajci su pronašli osam stranih državljana, a s obzirom na to da je jedan od njih bio u lošem zdravstvenom stanju, pružena mu je liječnička pomoć u zdravstvenoj ustanovi”, izvijestili su iz PU karlovačke.

Nakon liječničke obrade, dodaju iz policije, osoba je dovedena u službene prostorije gdje su se nalazili i ostali strani državljani zbog utvrđivanja okolnosti i zakonitosti njihova boravka u Republici Hrvatskoj.

Prema njihovim izjavama utvrđeno je da se radi o državljanima Gambije i Senegala koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

“Na mjestu događaja proveden je očevid, a u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja te uzroka smrti i identiteta osoba provodi se daljnje kriminalističko istraživanje”, objavila je policija koja i tvrdi da je ”prema stranim državljanima postupano sukladno Zakonu o strancima”.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
9.4 ° C
9.8 °
6 °
76 %
3.1kmh
20 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: