6.8 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Objavljeni detalji: Vozaču autobusa određen je istražni zatvor na mjesec dana

Pročitajte još:

Iz slavonskobrodske bolnice jučer je otpušteno 26 putnika kojima je pružena liječnička pomoć nakon prometne nesreće na autocesti.

Kosovski vozač autobusa, u čijem je slijetanju s ceste kod Slavonskog Broda poginulo 10 ljudi, ostaje u istražnom zatvoru mjesec dana, potvrdio je novinarima Franjo Kopunić, zamjenik županijske državne odvjetnice.

Kopunić je dodao da mu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od bijega, odnosno napuštanja Republike Hrvatske. ”Bit će zatraženo prometno vještačenje. Vještak će pregledati autobus i dati svoj nalaz i mišljenje”, rekao je.

Igor Cišper, odvjetnik osumnjičenog vozača, kazao je da je uspio razgovarati s branjenikom. ”Njemu je žao što se sve to dogodilo. Dalje ćemo sve vidjeti. Koliko ja imam informaciju od njega, on nikad nikome nije rekao da je zaspao”, tvrdi i dodaje da mu je vozač otkrio što se dogodilo, no o tome ne može govoriti. Vozača će, otkriva Cišper, braniti on i Ljubo Pavasović Visković.

U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu je 26. srpnja 2021. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja 52-godišnjeg državljanina Republike Kosova zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona/11., priopćio je Dorh.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 52-godišnjak 25. srpnja 2021. oko 6,15 sati, protivno članku 47. stavak 2. i članku 198. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, upravljao autobusom južnom kolničkom trakom autoceste A3 kod mjesta Sibinj (211. kilometar i 200 metara), te da se u stanju umora i nesposobnosti za sigurno upravljanje vozilom nije kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika pa je skrenuo u desnu stranu na travnatu površinu s južne strane. Tom je prilikom došlo do izlijetanja autobusa i prevrtanja na desnu bočnu stranu pri čemu je smrtno stradalo deset osoba, a još je deset osoba zadobilo tjelesne ozljede, teške tjelesne ozljede ili teške tjelesne ozljede opasne po život”, stoji u priopćenju.

Nakon ispitivanja okrivljenika slijedi donošenje rješenja o provođenju istrage, a državno odvjetništvo će podnijeti sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu prijedlog za određivanje istražnog zatvora, izvijestili su.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
7.6 ° C
8.3 °
6.1 °
88 %
1.5kmh
40 %
Čet
8 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: