6.2 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Ogorčeni Miro Bulj: ‘Ovo je nasilje, naša policija postavlja barikade!’

Pročitajte još:

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj burno je reagirao na potez policije tijekom Čoje

Drama u Sinju oko popuštanja mjera za suzbijanje zaraze koronavirusom danas je još veća nego prijašnjih dana, piše Slobodna Dalmacija.

– Naša, hrvatska policija postavlja barikadu. Ovo je prvi put, ja sam bio godinama alkarski momak i nikad nisam ovo vidio. Ja ne mogu ovo prihvatiti, ovakvo nasilje i puste inspekcije nad našim ugostiteljima. Pritisci na mene kao gradonačelnika oko korone, pritisci na ugostitelje, pritisci na OPG-ove. Samo pritisci! Ne vidim niti jedan razlog za ovo, želim da Alka prođe u redu, a ne da hrvatska policija u ovome trenutku stavlja barikade, govori u kameru našeg fotoreportera sinjski gradonačelnik Miro Bulj koji je nezadovoljan odlukom Nacionalnog stožera da u Sinju i za vrijeme svečanosti povodom Alke na snazi budu sve mjere.

“Kada bi stožer dopustio takav presedan, to bi bilo diskriminirajuće prema ostalim ugostiteljima na obali i u unutrašnjosti kojima je trenutno dopušten rad samo do ponoći”, rekla je Hini zamjenica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš.

No, prava se drama odvijala u Sinju tijekom dana, uoči početka čoje. “Naša, hrvatska policija postavlja barikadu. Ovo je prvi put. Ja sam bio godinama alkarski momak i nikad nisam ovo vidio.

Ja ne mogu ovo prihvatiti, ovakvo nasilje i puste inspekcije nad našim ugostiteljima. Pritisci na mene kao gradonačelnika oko korone, pritisci na ugostitelje, pritisci na OPG-ove. Samo pritisci! Ne vidim niti jedan razlog za ovo, želim da Alka prođe u redu, a ne da hrvatska policija u ovome trenutku stavlja barikade. To je naša policija, moja policija. Pa i ja sam bio u policiji”, unezvjereno je pričao Miro Bulj, piše Slobodna Dalmacija.

Najprofitabilniji dio godine
On je u petak, za vrijeme Bare, pozivao da se u gledalište pusti čim veći broj ljudi. No, ograničenje je postavljeno na 2500 gledatelja.

Dodaje da strahuje da bi zbog skraćenog radnog vremena ugostitelja moglo doći do nekontroliranih okupljanja, što ide na štetu onih koji se na to odluče, ali i ugostitelja, kojima je ovo najprofitabilniji dio godine.

Bulj se osvrnuo i na OPG-ovce koji pod restrikcijama prodaju svoje proizvode na tradicionalnom sajmu, no vrijedi spomenuti da su epidemiološke mjere za Alku znatno blaže nego lani.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.2 ° C
7.2 °
4.8 °
90 %
0kmh
0 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
18 °
Ned
23 °
Pon
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: