11.9 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Ogromna greška u sustavu Cijepise: 4000 Ljudi se prijavilo i nestalo!

Pročitajte još:

Na današnjoj konferenciji za medije koju je održao Nacionalni stožer Civilne zaštite govorilo se i o pogreškama platforme Cijepise. Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na istinitost tvrdnje da je prvih 4 tisuće prijavljenih na Cijepise ispalo s popisa za cijepljenje.

Beroš: Vjerujem da je to sve skupa ispravljeno, ali ja mogu još provjeriti
“Ja znam za postojanje 2 greške do sada. Prvi događaj nije bila greška, nego prekid testnog funkcioniranja platforme, a druga je bila greška kad su se pozivali mlađi od predviđenih zbog određenih tehničkih konotacija koje su sada ispravljene i moja informacija je da sada platforma u cijelosti radi. Kada smo ranije komunicirali o te četiri tisuće ljudi, a ne tri, da je bilo rečeno da će se oni pozivati i da će biti u bazi zainteresiranih za cijepljenje i nadalje. Vjerujem da je to sve skupa ispravljeno, ali ja mogu još provjeriti”, rekao je Beroš.

“Nemam nikakvu dodatnu informaciju, znam da je bilo rečeno da će se taj ispad koji je bio na početku potpuno ispraviti. Mi smo u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo također pomogli u tome i zvali 400 ili 500 onih koji su bili prvi na listi odmah kad je platforma profunkcionirala pa vjerujem da su županijski zavodi to isto odradili”, dodao je ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak.

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na istinitost tvrdnje da je prvih tri tisuće prijavljenih na Cijepise ispalo s popisa za cijepljenje.

Jednoj od redakcija javio se 69-godišnjak koji ima kronične bolesti i koji se među prvima prijavio za cijepljenje, no on i dalje na cijepljenje nije pozvan, a na telefonu za cijepljenje su mu rekli kako su svi iz testnog razdoblja obrisani zbog pogreške te da nema dovoljno resursa da se njih sve obavijesti. Capak je rekao da će zamoliti informatičare da provjere tu situaciju, a gospodina je pozvao da se” javi u HZJZ bilo koji dan i cijepit ćemo ga”.

Krunoslav Capak i Vili Beroš su indirektno potvrdili da je na cijepljenje pozvan tek dio onih koji su se prijavili u testnoj fazi i koji su morali biti evidentirani kao i svi koji su se prijavili za cijepljenje kasnije. No, Beroš ističe kako su im podaci o tih četiri tisuće osoba negdje ostali.

“Te četiri tisuće, koliko je bilo registrirano u testnom radu platforme, postoje u bazi podataka i rečeno mi je da će ih se sve pozvati. Provjerit ćemo sve još jednom, ali mislim da bi trebalo biti sve u redu. Isprika svima ako nešto nije bilo funkcionalno od početka. To je iznimno opsežan tehnološki proces koji je imao svoje faze i implementacije početne. Sada, po dodatnim informacijama, stvari funkcioniraju, a ove elemente ćemo još svakako provjeriti”, rekao je Beroš.

Na Cijepise je radila firma Beroševog fotografa
Podsjetimo, na Cijepise radi i firma Cuspis Vinka Kojundžića koji u slobodno vrijeme fotografira i snima Beroša za kampanju.

Za taj će posao Kojundžić dobiti 600.000 kuna, a cijeli sustav košta više od 4 i pol milijuna kuna. Za sami dizajn stranice Cijepise koristio je templejt (predložak) od 49 dolara.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.6 ° C
14.9 °
11.8 °
80 %
3.6kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
24 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
11 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: