15.9 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Nalaz Komore o slučaju malene Nikoll: ‘Nisu utvrđene pogreške, radnica je postupala stručno i odgovorno’

Pročitajte još:

Zadnji kontakt i razgovor sa djetetom i njegovom majkom bio je dan prije tragičnog događaja i tom prilikom nisu uočeni znakovi sumnja da je dijete sigurnosno ugroženo u svojoj obitelji, stoji u priopćenju

Komora socijalnih radnika poslala je priopćenje o rezultatima provedenog stručnog nadzora nad radom ovlaštene socijalne radnice u Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška.

“Predmetna obitelj je bila u tretmanu u vremenskom razdoblju od 2017. do 2021. godine. U tom vremenskom razdoblju poduzimane su brojne socijalne intervencije i mjere obiteljsko pravne zaštite maloljetne djece.

Ovlaštena socijalna radnica – voditeljica slučaja je u provedenim postupcima primjenjivala odgovarajuće metode i instrumente socijalnog rada (liste za procjenu razvojnih rizika djece, liste za procjenu roditeljskih snaga i roditeljskih rizika, razgovore i izvide na terenu, savjetovanja i pomaganja obitelji, smještaj, intervencije vezane uz zaštitu žrtava obiteljskog nasilja, planiranje mjere stručne pomoći i potpore, praćenje rada voditeljice mjere stručne pomoći i potpore i druge socijalne intervencije).

U radu je postupala sukladno definiranim protokolima za vođenje slučaja, od prikupljanja podataka, uključivanja korisnika, uključivanja i suradnje sa stručnim timom Centra i vanjskim stručnjacima, pribavljanja potrebne dokumentacije i nalaza, timskog procjenjivanja potreba, predlaganja mjera, te planiranja, praćenja i evaluacije rada u cilju rješavanja problema i zaštite dobrobiti mlt. djeteta i druge djece iz obitelji”, navodi se u današnjem priopćenju Komore socijalnih radnika.

“U skladu sa Standardima rada psihologa”
Do sličnog zaključka je prije nekoliko dana došla i Hrvatska psihološka komora.

“Psihologinje nad čijim je radom proveden izvanredni stručni nadzor su tijekom nadzora surađivale i otvoreno govorile o slučaju i dale na uvid svu dokumentaciju vezanu uz slučaj predmetne obitelji. Uvidom u brojnu dokumentaciju i razgovorom tijekom stručnog nadzora utvrđeno je kako su psihologinje obavljale poslove psihologa u Centru za socijalnu skrb u skladu sa Standardima rada psihologa u socijalnoj skrbi i donesenim mjerama Centra za socijalnu skrb”, navodi se u priopćenju Hrvatske psihološke komore.

Unatoč svemu tome, Nikoll je mrtva. Nije joj pomoglo ni što je socijalna radnica sve navodno napravila “stručno i odgovorno” ni što su psihologinje uključene u ovaj slučaj postupale “u skladu sa Standardima rada psihologa u socijalnoj skrbi i donesenim mjerama Centra za socijalnu skrb”.
Stručnim nadzorom nisu utvrđene pogreške ili propusti u radu ovlaštene socijalne radnice značajne za tragičan ishod postupka”, stoji u priopćenju.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.2 ° C
14.3 °
8.1 °
77 %
1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: