5.1 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Nijemci otkrivaju: Saudijska Arabija je platila Super ligu, srušio je Putinov poziv

Pročitajte još:

Jedan poziv od predsjednika Rusije sve promijenilo!

Europska Super liga doživjela je fijasko, a čovjek koji je u tome imao velik udio je, ni manje ni više nego Vladimir Putin.

Govorilo se o tome kako je glas navijača bio presudan, da je sve navodno palo u vodu zbog autoriteta Aleksander Čeferin …

Međutim, njemački list “SUDDEUTSCHE ZEITUNG” otkriva da je poziv predsjedniku Rusije sve promijenio.

Pišu da je ruski vladar Vladimir Putin nazvao Romana Abramoviča te ruskog gazdu Chelseaja pritisnuo da odustane od Superlige jer je ruski Gazprom glavni sponzor Lige prvaka i vlasnik Zenita, koji se želi probiti u europsku elitu. Usto, Sankt Peterburg je domaćin Eura idućeg ljeta te finala Lige prvaka 2022.

Ta dva događaja, koja nakon SP-a 2018 trebaju dokazati da je Rusija stalni organizator najvećih nogometnih natjecanja, postala bi drugorazredna da su se ostvarile UEFA-ine prijetnje superligašima, prema kojima njihovi nogometaši ne bi mogli nastupati za reprezentacije na velikim natjecanjima. Također, pokretanjem Superlige LP bi postala nevažno natjecanje, a njeno finale dogodine u Rusiji seoska priredba u odnosu na spektakl koji Putin želi organizirati i tako se pokazati pred svijetom.

Šeik iz Emirata ne želi biti dio predstave saudijskog princa. Zato je iz nje izašao Manchester City

To je natjeralo Chelsea da odustane, a sjećate se da je drugi bjegunac od superligaških odmetnika, onaj koji je tako pokrenuo stopiranje projekta, bio Manchester City. SZ piše da je definitivno zaustavljanje Superlige pokrenulo otkriće da je američka banka JP Morgan samo posrednik, a da su stvarni financijeri projekta Saudijska Arabija i njen princ Mohammad bin Salman. Vlasnik Cityja je Abu Dhabi United Group, odnosno šeik Ujedinjenih Arapskih Emirata Mansour bin Zayed bin Sultan bin Zayed bin Khalifa Al Nahyan, koji nipošto ne želi biti dio projekta svojih saudijskih rivala.

Navodno je ulazak Arapa u projekt omogućio predsjednik Reala Florentino Perez koji s njima tijesno surađuje, a on sam još uvijek ne odustaje od Ideje Superlige, iako su u njoj formalno ostali još samo Barcelona i Juventus.

Razriješili su i veliko pitanje zašto se PSG nije uključio u Superligu. Razlozi nisu sentimentalni, već također poslovne prirode. Vlasnik PSG-a je iz Katra, a on također nije htio imati posla s financijerima iz Saudijske Arabije.

Da je u cijeloj priči riječ samo o novcu, a ne o nogometnoj romantici, potvrđuje i UEFA-ina odluka da se klubove koji su otišli u Superligu ipak ne izbaci iz Lige prvaka.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
5.1 ° C
6.6 °
2.8 °
91 %
1.5kmh
0 %
Čet
12 °
Pet
14 °
Sub
11 °
Ned
10 °
Pon
8 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: