7.7 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Opsadno stanje u Njemačkoj: Eksplozija u Leverkusenu, 16 ljudi je ozlijeđeno, 4 teško. Jedan je poginuli, pet nestalih

Pročitajte još:

Radio Köln je objavio da je požar u Leverkusenu ugašen. Upozorenja za stanovništvo i dalje vrijede. Federalni ured za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama i dalje klasificira događaj kao ekstremnu opasnost

Snažna eksplozija pogodila je područje njemačkog grada Leverkusena u kojem se nalazi i kemijski koncern Bayer.

Trenutno se kao nestale osobe navode još četvorica zaposlenika. Prve informacije govorile su o petero nestalih, no preminuli zaposlenik vodio se kao nestali pa je broj smanjen na njih četvero. Ozlijeđeno je 16 zaposlenika,a dvoje od njih teško, prenosi službena stranica grada Leverkusen.

Radio Leverkusen javlja da se eksplozija dogodila u 9.30 i da ne mogu poslati reportere na mjesto katastrofe jer zasad nije poznato je li bilo curenja opasnih kemikalija.

Vlasti su proglasile ekstremnu opasnost, a građani moraju imati zatvorene prozore. Otrovni oblak je nad gradom i sada se kreće prema Burscheidu i Wermelskirchenu. I u ovim gradovima stanovnicima je rečeno da zatvore vrata i prozore. Opasnost je već proglašena u u Solingenu i dim se osjeća do Wuppertala.

Screenshot 3 9
Izvor: Screenshot / Warnung bund

Prema informacijama lokalnih medija, požar bi se mogao proširiti na obližnje cisterne, što bi moglo dovesti i do druge eksplozije.

Vatrogasna postaja Köln objavila je na svom Twitteru da zasad nema opasnosti za stanovnike Kölna.

– To su pokazala najnovija mjerenja zraka, koja ćemo nastaviti. Slijedi još informacija – napisali su vatrogasci.

Zatvorene su autoceste A1 između Köln-Niehla i Kreuz Leverkusena, A3 između Langenfelda i Kreuz Leverkusena i A59 između Monheima i Kreuz Leverkusena.

Upozorenje za ekstremnu opasnost prošireno je i na obližnji grad Solingen.

Policija iz Kölna je u Leverkusenu s velikim brojem snaga i pokušava razjasniti situaciju. Na Twitteru pišu da je situacija “trenutno još uvijek zbunjujuća”.

Apeliraju na građane da izbjegavaju područje oko eksplozije i da ulice budu slobodne za hitne službe.

Kako izvještava kontrolni centar Rheinisch-Bergischer Kreis, crni otrovni oblak kreće se prema prema Burscheidu i Wermelskirchenu. I u ovim gradovima stanovnicima je rečeno da zatvore vrata i prozore te da ugase klima uređaje. Opasnost je već proglašena u Solingenu, a dim se osjeća do Wuppertala.

Kako izvještavaju lokalni mediji požar bi se mogao proširiti i na druge cisterne što bi moglo dovesti do dodatnih eksplozija pa se vatrogasci trenutno bore da to spriječe.

Radio Köln je objavio da je požar u Leverkusenu ugašen. Upozorenja za stanovništvo i dalje vrijede. Federalni ured za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama i dalje klasificira događaj kao ekstremnu opasnost.

Uskoro opširnije…

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
9.8 ° C
9.9 °
7.6 °
75 %
1.5kmh
0 %
Čet
10 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: