20.4 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

OSTAJE NA SLOBODI? Horvatinčić po četvrti put odgađa zatvor, ide na liječenje u polikliniku u Pulu

Pročitajte još:

Tomislav Horvatinčić, osuđen da je u kolovozu 2011. izazvao pomorsku nesreću u kojoj je poginuo talijanski bračni par, po svemu sudeći ponovno će, četvrti put, odgoditi odlazak u zatvor.

Zatvorska bolnica dostavila je sucu izvršenja koji vodi Horvatinčićev zahtjev mišljenje prema kojemu se Horvatinčićevo “liječenje ne može obaviti unutar zatvorskoga sustava”. Radi se o formulaciji kod koje se snažno preporučuje da se osuđenika ne uputi na izdržavanje kazne i u pravilu je se sud pridržava.

Nedavno je, nakon što je operiran u Austriji zbog maligne bolesti na nozi, preko svoga odvjetnika Velimira Došena zatražio da mu se četvrti put odgodi izvršavanje kazne radi odlaska na rehabilitaciju koja će trajati šest mjeseci.

Uz svoj zahtjev Horvatinčić je priložio dokumentaciju bolnice iz Beča u kojoj je operiran. Priložio je i nalaz hrvatskog ortopeda dr. Borisa Nemeca, te nalaz poliklinike Peharec iz Pule, gdje bi narednih šest mjeseci trebao ići na rehabilitaciju.

Sudac izvršenja Horvatinčićevu je medicinsku dokumentaciju proslijedio u Bolnicu za osobve lišene slobode te zatražio mišljenje o tome može li Horvatinčić liječenje nastaviti u zatvoru. Odgovorili su kako ne može, pa se može očekivati kako će Horvatinčić ponovno dobiti odgodu.

Jutarnji list neslužbeno doznaje kako će sudac izvršenja navodno zatražiti provjeru režima rehabilitacije, odnosno potvrdu da će se Horvatinčić doista liječiti u Puli. Ukoliko dobije informacije da se ne drži protokola liječenja, može opozvati odgodi izvršenja kazne i direktno ga poslati u Remetinec.

Podsjetimo, Horvatinčić je 15. ožujka zatražio sedmomjesečnu odgodu odlaska u zatvor. Premda je u prosincu 2019. pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora, već više od godinu dana odgađa odlazak na izdržavanje kazne zbog zdravstvenoga stanja.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
20.4 ° C
21.1 °
18.2 °
51 %
6.2kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °
Uto
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: