6.8 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Prijeti li nam nestašica? Liječnici tvrde: Pfizera za koji dan više neće biti za prvu dozu cjepiva?

Pročitajte još:

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo navode kako su “sve doze Pfizera su distribuirane u županijske zavode tako da je teško reći koliko doza zavodi imaju na lageru

Iz zdravstvenih krugova procurila je informacija kako bi se zbog pojačanog interesa za cijepljenje za nekoliko dana moglo dogoditi da “Pfizer neće više biti dostupan za prvu dozu cjepiva jer nema dovoljno osiguranih količina”.

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo navode kako su “sve doze Pfizera su distribuirane u županijske zavode tako da je teško reći koliko doza zavodi imaju na lageru”.

“Pfizer je direktno od proizvođača distribuiran u zavode i ovaj ponedjeljak i očekujemo još jednu dostavu u ovaj petak. Pfizer u pravilu dolazi svaki ponedjeljak na adrese zavoda koji su tražili cjepivo a krajem studenog tj. početkom prosinca dolaze velike količine Pfizer cjepiva. Moderne imamo preko 200.000 doza na raspolaganju.“, rekao je za Net.hr dr. Bernard Kaić.

On tvrdi da nitko neće biti zakinut za cijepljenje.

“Došlo je istovremeno do povećane potražnje za cjepivom i smanjenja (i malog kašnjenja) isporuke Pfizerova cjepiva. Već u prvom tjednu prosinca će ponovno početi dolaziti velike količine Pfizera pa će biti više nego dovoljno za sve. Imamo dovoljne količine Moderna cjepiva koje je istih osobina kao i Pfizerovo, tako da nitko neće biti zakinut za cijepljenje, tj. neće morati čekati prosinac da se počne cijepiti”, objasnio je za Net.hr Bernard Kaić, voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
89 %
2.1kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: