9 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Prosjak Petar (28) iz Nove Gradiške mora u zatvor: Oduzeli mu i 84,30 kuna koje je isprosio, a mora platiti i troškove postupka

Pročitajte još:

Okrivljenom je sud oduzeo prikupljeni novac koji će se u roku od 15 dana uplatiti u Državni proračun, a prosjak Petar mora platiti i 100 kuna troškova postupka

Petar (28) mora u zatvor na pet dana i treba podmiriti 100 kuna sudskih troškova jer je ispred trgovine u Benkovićevoj ulici u Novoj Gradišci od građana isprosio 84 kune i 30 lipa, prenosi Danica.

Okrivljenom je sud oduzeo prikupljeni novac koji će se u roku od 15 dana uplatiti u Državni proračun, odlučio je prekršajni sudac.

Prema presudi, Petar je kriv jer se lani u studenom oko 10.30 sati ispred trgovine u Benkovićevoj ulici ‘odao prosjačenju’.

“Stojeći kod ulaznih vrata, držeći otvoren dlan lijeve ruke u kojoj se nalazio kovani novac, građane koji su ulazili ili izlazili prosio je novac govoreći da nema primanja ni što za jesti izazivajući kod građana samilost.

Okrivljeni je time učinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pa mu se izriče kazna zatvora u trajanju od pet dana. Dužan je stupiti na izdržavanje kazne zatvora po pozivu ovog suda, a nakon pravomoćnosti presude”, naveo je sudac.

Osim što mora u zatvor, dužan je i nadoknaditi troškove prekršajnog postupka u iznosu od 100 kuna, a isti će se u protivnom naplatiti prisilno. Prosjak se pozivu suda nije odazvao te nije dostavio pisanu obranu, niti obavijestio sud o promjeni adrese.

Prijavili su ga građani, a u dokaznom je postupku ispitan i policajac koji se odazvao na dojavu i priveo ga.

“Otišao sam tamo i zatekao okrivljenog Petra na ulaznim vratima Konzuma kako ispruženim dlanom lijeve ruke u kojem su se nalazile kovanice od građana i kupaca prosi novac, pozivajući se na svoje teške životne prilike izazivajući samilost. Kod okrivljenog sam pronašao 84,30 kuna kovanica koje je isprosio od građana koje sam mu oduzeo te su uplaćene u državni proračun. Okrivljeni učestalo prosi kod Konzuma i u prolazu na pijacu”, rekao je na suđenju policajac.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12.8 ° C
13.1 °
11 °
35 %
2.6kmh
0 %
Pet
13 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: