7.7 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Skandal u Slavoniji: Šef udruge ‘Slavonsko srce’ potrošio novac iz dobrotvorne akcije: ‘Stid me je…’

Pročitajte još:

Obitelj Sigur iz Glinske Poljane je, uz bolest s kojom se nosi, u potresu ostala i bez doma. U valu dobrote na njihov prag stigla je udruga iz Kaštela.

Na početku pokretanja akcije nisu nam rekli da moramo taj novac dati drugima. Tad sam ja poludio i nisam jednostavno htio dati novac nikome nego sam ga nenamjenski potrošio, rekao je šef udruge

“Obećali su da će pokrenuti akciju za nas, da će prikupiti sredstva i da će nam praviti kuću, znači novu, ova bi se maknula i pravila bi se druga”, ispričala je za Provjereno Marija Sigur.

Priskakanje u pomoć

Nekoliko udruga iz Kaštela pomoglo im je očistiti zatrpani bunar i srediti opskrbu vodom, a napravili su i procjenu za obnovu kuće te krenuli u humanitarnu akciju. No, od planiranih 200.000 kuna uspjeli su, unatoč dobrom odazivu, skupiti svega 55.000 kuna, pa su u pomoć priskočile i udruge iz ostatka Hrvatske.

“Zvali su me iz Vukovarsko-srijemske županije da udruga Slavonsko srce sa sjedištem u Tovarniku ima višak sredstava koji su skupili”, ispričao je Ivica Vidović, predsjednik Hvidre Kaštela.

A prema zakonu, novac se mora prebaciti na račun prve iduće humanitarne akcije istog tipa.

No, umjesto transfera – šok. Šef humanitarne udruge iz Tovarnika je taj novac potrošio.

– Na početku pokretanja akcije nisu nam rekli da moramo taj novac dati drugima. Tad sam ja poludio i nisam jednostavno htio dati novac nikome nego sam ga nenamjenski potrošio – rekao je za Provjereno i otkrio na što ih je potrošio:

– Na kocku, drogu i kurve!

Kaže kako je svjestan da je počinio kazneno djelo i spreman je odgovarati, a dodaje i kako je potrošio novac jer je bio frustriran.

– Stid me je, ali dokazao sam da oni koji igraju se bogova po županijama nisu svemogući! – rekao je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
9.8 ° C
9.9 °
7.6 °
75 %
1.5kmh
0 %
Čet
10 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: