6.8 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

SKEJO U PROBLEMIMA ZBOG ‘ZDS’: Policija pregledala snimku pa prijavila Skeju: Razlog je – uzvikivanje ustaškog pozdrava u Kninu

Pročitajte još:

Marko Skejo, predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovjednik i ove je godine na obljetnicu Oluje u Kninu izazvao skandal uzvikivavši “Za dom spremni” na glavnom gradskom trgu.

Skejo je na taj način pozdravio okupljene nakon što je održao svoj govor.

Stoga je ovih dana odlučila reagirati policija i to – prijavom.

Šibensko-kninska policija u četvrtak je izvijestila kako su podnijeli kaznenu prijavu protiv njega, ne navodeći njegovo ime i prezime.

– Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je osumnjičeni 65-godišnjak 5. kolovoza 2021. godine u Kninu, tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno redarstvene operacije „Oluja“, svojim ponašanjem ispunio obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – stoji u priopćenju.

Sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policijski službenici su navedeno obilježavanje snimali i fotografirali.

Pregledom svih dostupnih snimki utvrđeno je da je osumnjičeni 65-godišnjak narušavao javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime je ispunio elemente protupravnog ponašanja.

Temeljem svega utvrđenog policija je protiv 65-godišnjaka Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku podnijela Optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, zaključuje se u priopćenju policije, piše N1.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
89 %
2.1kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: