18.3 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024

Stiže novi toplinski val: Sljedećih dana sve toplije, temperature će prelaziti 38°C

Pročitajte još:

Vruće će danas biti i na krajnjem jugu, gdje će temperatura mora iznositi oko 25°C

Unastavku tjedna očekuje se pretežito vedro i sve toplije vrijeme koje će prekinuti nestabilnosti za vikend. Posebno će vruće biti u četvrtak kada bi temperature mogle biti više od 38°C, no toplinski će val prekinuti mjestimična kiša potkraj tjedna. Prema posljednjim analizama Državnog hidrometeorološkog zavoda, lipanj je u većini Hrvatske bio ekstremno suh. Prošlotjedna kiša znatniju oborinu donijela je samo lokalno pa za mnoga mjesta to znači nastavak suše.

U utorak ujutro vrijeme će biti sunčano, vedro i ugodno. Na moru će biti toplo, no ne onako vruće kako to zna biti ljeti i kao što će zapravo i biti od sredine tjedna. Temperatura će na moru iznositi od 20 do 23 stupnja, a u unutrašnjosti će biti ugodnije uz 15 do 18 stupnjeva. Vremanska prognoza pokazuje da uglavnom neće biti vjetra, na kopnu lokalno može biti kratkotrajne magla, uz obalu ponegdje malo bure, a kasnije će zapuhati vjetar s mora.

U središnjoj Hrvatskoj sunčano vrijeme će prevladavati i poslijepodne, ali će biti i osjetno toplije, odnosno vruće. Nakon 26 stupnjeva u ponedjeljak, u utorak idemo i do 33 stupnja.

Vrlo slično očekuje i Slavoniju i Baranju, gdje će također biti većinom sunčano i vruće bez značajnijeg vjetra te uz temperaturu od 32 do 34 stupnja. Ove vrijednosti će se prema drugoj polovici tjedna rasti sve do 37 stupnjeva.

Što se tiče gorske Hrvatske i sjevernog Jadrana, također će biti sunčano i vruće, ali ipak nešto manje nego drugdje. Osobito u gorju gdje se očekuje oko 30 stupnjeva ili koji stupanj ispod. Na moru će se temperature penjati do 32, uz slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

U Dalmaciji će danas biti vruće, a olakšanje na obali donijet će umjeren vjetar s mora. Vruće će biti i na krajnjem jugu, gdje će temperatura mora iznositi oko 25°C.

Vrhunac toplinskog vala na moru će biti u drugom dijelu tjedna. Vrućina će biti osobito izražena u četvrtak, a u petak je moguć predah nakon lokalnih pljuskova na sjevernom dijelu i okretanja vjetra nakratko s jugozapadnog na sjeveroistočni. Na kopnu bi lokalnih pljuskova moglo biti u petak.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
19.8 ° C
20.5 °
18.1 °
79 %
2.6kmh
0 %
Uto
22 °
Sri
21 °
Čet
24 °
Pet
23 °
Sub
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: