17.7 C
Zagreb
Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Stiže novi toplinski val, vrhunac vrućina sutra: Evo kada bi moglo doći osvježenje

Pročitajte još:

Obavezno se pridržavajte uobičajenih liječničkih savjeta za vrijeme velikih vrućina, a vrhunac toplotnog vala bit će u utorak

Nakon nešto ugodnijeg vikenda, danas temperature opet idu gore i u prvoj polovici tjedna očekuje nas novi toplinski val. Već danas temperature će ići do 35 stupnjeva, u utorak se temperature neće spuštati, a u većini zemlje narast će i do 37 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu, nakon ugodnog jutra s temperaturom od 15 do 18, danju će biti vruće uz 33 ili 34 stupnja. Prevladavat će sunčano, gotovo i bez oblaka na nebu, a vjetar većinom slab, piše HRT.

Vedro, bez gotovo bez ijednog oblačka, bit će popodne u cijeloj Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti. Ostat će vruće, nerijetko i vrlo vruće uz temperature od 32 °C do 34 stupnja. Ipak, zapuhat će slab, lokalno i umjeren jugozapadnjak i donositi svježinu s mora čija je temperatura ugodnih 24 °C do 26 °C.

Uz slab do umjeren jugozapadnjak će sutra popodne na sjevernom Jadranu i u gorju temperatura posvuda porasti iznad 30 °C, maksimalci će lokalno dosegnuti i 35 °C.

U Hrvatsku, kao i prošli tjedan, dolazi vrući afrički zrak, što znači da neće biti baš ni vjetra, a ovako visoke temperature trajat će do srijede. More će biti vrlo ugodno za kupanje, čak i do 27 stupnjeva.

U nastavku tjedna postupno će biti sve toplije jer stiže novi toplinski val. Sredinom tjedna temperature će biti do 38, 39 u dijelovima zemlje. Rashlađenje stiže u drugom dijelu tjedna, barem u unutrašnjosti, kad treba računati na pljuskove, osobito u četvrtak, piše N1.

Lipanj će u Hrvatskoj završiti sunčano, iznadprosječno toplo i s manjkom kiše. Sušu bi ponegdje mogli ublažiti pljuskovi, za sada najizgledniji u četvrtak, prvog dana srpnja.

HAK: Zbog toplinskog vala na put ranije ujutro ili kasnije navečer
Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, poručuju u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog autokluba napominjući međutim kako bi, zbog najava toplinskog vala, svi koji putuju na dužim relacijama trebali krenuti rano ujutro ili kasnije navečer.

Promet je pojačan na gradskim cestama, obilaznicama te pojedinim dionicama autocesta.

Zastoji su mogući na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa.

28. i 29. lipnja od 9 do 17 sati zbog radova bit će zatvorena državna cesta DC512 Makarska- Ravča, poddionica Donja Gora-Ravča, od naselja Gornje Igrane do zaseoka Brikva. Obilazak je Makarska-Gornje Igrane-županijskom cestom Ž6199, (D512) Šošići-Kozica (D62) te državnom cestom D62 Kozica- Ravča i obratno.

Pojačan je promet na ulazu u Hrvatsku pa su zbog toga kao i zbog aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom i željezničkom putničkom prometu trenutno nema poteškoća.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
17.7 ° C
18.3 °
16 °
58 %
5.1kmh
0 %
Pon
18 °
Uto
22 °
Sri
19 °
Čet
16 °
Pet
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9287
GBP
1,1665
CHF
1,0246
CNY
0,1288
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: