15.7 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

Pogledajte kartu: Kina najavila vojni odgovor na posjet Pelosi Tajvanu

Pročitajte još:

Tajvansko ministarstvo obrane najavilo je da će se “suprotstaviti svakom potezu koji narušava teritorijalni suverenitet Tajvana”, dodavši da su podigli pripravnost vojske

Tajvan je nažno osudio kinesku najavu četverodnevnih vojnih vježbi s bojevim streljivom, koju Kinezi planiraju održati oko otoka.

– Takve vježbe znače povredu tajvanskog teritorija i svode se na blokadu tajvanskog zračnog i pomorskog prostora – objavila je vlada Tajvana.

BBC-jev dopisnik iz Kine Stephen McDonnell na Twitteru je objavio kartu koju su objavili kineski državni mediji. Karta prikazuje lokacije planiranih kineskih vojnih vježbi, koje će se održati od četvrtka do nedjelje, nakon odlaska Nancy Pelosi s Tajvana.

I tajvanska predsjednica Tsai osudila je kineske vojne vježbe kazavši da se radi o “nepotrebnoj reakciji”. “Tajvan je posvećen održavanju statusa quo u Tajvanskom tjesnacu”, rekla je Tsai.

Tajvansko ministarstvo obrane najavilo je da će se “suprotstaviti svakom potezu koji narušava teritorijalni suverenitet Tajvana”, dodavši da su podigli pripravnost vojske. Peking je objavio da “nijedan strani avion ili brod ne bi trebao ući na područje dok se u njemu održavaju vježbe”.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
14.6 ° C
16.6 °
11.8 °
73 %
0.5kmh
0 %
Uto
17 °
Sri
10 °
Čet
12 °
Pet
14 °
Sub
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: