12.6 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Pogledajte snimku: Majka pod ruševinama rodila dijete, ljudi istovremeno svjedočili čudu i tragediji

Dogodila se i čudesna situacija, ispod jedne ruševine tijekom borbe da se izvuče ispod ruševina, jedna je žena rodila bebu.

Pročitajte još:

I dalje stižu šokantni prizori razaranja u potresima koji su pogodili područje Turske i Sirije. Razorni potresi, magnitude 7.8 i onaj kasniji 7,5. rušili su zgrade kao da su od papira. Dogodila se i čudesna situacija, ispod jedne ruševine tijekom borbe da se izvuče ispod ruševina, jedna je žena rodila bebu.

Na društvenim mrežama pojavila se i potresna snimka muškarca koji trči po ruševinama s novorođenčetom u rukama. Prema nekim izvješćima, snimka je nastala u Alepu u Siriji. Majka je dječačića rodila ispod ruševina, a tek rođena beba je preživjela.

Sirijska djevojčica stara 18 mjeseci spašena je ispod ruševina obiteljske kuće u sirijskom Azazu, ali njezina trudna majka, petogodišnja sestra i četverogodišnji brat nisu preživjeli. Njezin otac je preživio, ali je teško ozlijeđen.

– Strahujemo da je ocu slomljena kičma, a djevojčica je dobro – kazao je za Reuters ujak djevojčice.

Prema nekim informacijama, samo u Turskoj, u razornom potresu srušeno je više od 5600 zgrada, na terenu su brojne spasilačke ekipe koje uz pomoć mehanizacije, ali i golim rukama pokušavaju doći do preživjelih.

Kakva je situacija u Siriji nema puno informacija s obzirom na brojne poteškoće oko prebacivanja humanitarne pomoći, ali i novinarskih ekipa tu zemlju, javlja SkyNews.

U Turskoj je trenutačno angažirano više od 24.000 spasilaca, medicinskog i drugog osoblja, a spašeno je više od 8000 građana. Preminulo je više od 5000 ljudi. Brojne spasilačke ekipe iz zemalja diljem svijeta tijekom dana trebale bi doći u pomoć tamošnjim spasiteljima.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
13.9 ° C
16.1 °
11 °
41 %
4.6kmh
20 %
Sub
14 °
Ned
13 °
Pon
12 °
Uto
9 °
Sri
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: