11.2 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Ravnatelj ZOO vrta zaklao četiri koze ,kuhao ih je za novogodišnju večeru kolegama

Evidencija zoološkog vrta Zoochilpan u Chilpancingu pogrešno je prikazala broj pigmejskih koza prošlog ljeta i optužio bivšeg ravnatelja Joséa Rubéna Navu Noriegu da ih je kuhao

Pročitajte još:

Bivši šef zoološkog vrta u meksičkoj državi Guerrero optužen je da je ubijao životinje zbog mesa.

Šef odjela za divlje životinje u ministarstvu okoliša Fernando Ruiz, rekao je na press konferenciji kako je evidencija zoološkog vrta Zoochilpan u Chilpancingu pogrešno prikazala broj pigmejskih koza prošlog ljeta i optužio bivšeg ravnatelja Joséa Rubéna Navu Noriegu da ih je kuhao – tvrdnju koju je Nava zanijekao.

Ruiz kaže kako su imali 5 muških i 5 ženskih koza.

“Ove četiri životinje zaklane su i kuhane u prostorijama zoološkog vrta, a poslužene su kao hrana na zabavi na kraju godine”, rekao je Fernando Ruiz Gutierrez te dodao da je to ugrozilo i zdravlje ljudi koji su ih jeli jer te životinje nisu bile za prehranu ljudi.

Državno ministarstvo za okoliš priopćilo je da je zebra razmijenjena za alat potreban za popravak u zoološkom vrtu, ali taj alat nije pronađen. Jeleni i goveda watusi prodani su privatnim osobama. Nije jasno je li Nava službeno optužen, ali poznato je da je smijenjen s mjesta ravnatelja zoološkog vrta 12. siječnja, nakon smrti jednog jelena.

Meksiko već dugo ima problema s privatnim građanima koji ilegalno nabavljaju egzotične životinje.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
9.9 ° C
12.1 °
6.1 °
82 %
1kmh
0 %
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: