5.7 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Silovao je djevojčicu, ali neće ni dana u zatvor: Sudac je rekao da je premlad za zatvor. I pustio ga je

Sean Hogg proglašen je krivim za silovanje 13-godišnjakinje, ali je slobodan čovjek. Sudac Lord Lake rekao je da je morao uzeti u obzir dob silovatelja, koji je u vrijeme napada imao 17 godina.

Pročitajte još:

Bijes javnosti u Škotskoj izazvala je odluka suca da 21-godišnjaka koji je silovao 13-godišnjakinju pusti na slobodu jer je premlad za zatvor.

Sean Hogg proglašen je krivim za silovanje tinejdžerice u Dalkeith Country Parku u Midlothianu u Škotskoj.

Ovaj slučaj potresao je Veliku Britaniju prije četiri godine i mnogi su očekivali visoku kaznu. Umjesto toga, dobili su silovatelja koji hoda slobodno među ljudima. I djecom.

Šokirani su političari i udruge. Jedna od njih je udruga za pomoć silovanim ženama.

– Ovo je ekstremno, apsolutno smo šokirani! Zabrinuti smo i za žrtvu koja sad gleda kako silovatelj mirno šeće iz zgrade suda kao slobodan čovjek – rekla je Sandy Brindley iz udruge, prenosi Daily Mirror.

I političari su zgroženi. Konzervativci su rekli kako je ova presuda uvreda žrtvi. Sudac koji je pustio silovatelja na slobodu je Lord Lake. Postao je sudac Vrhovnog suda u svibnju prošle godine.

Silovao ju je u parku
Rekao je kako je Sean imao 17 godina kad je silovao djevojčicu i da to treba uzeti u obzir te da je u to vrijeme bio premlad za zatvor. Hogg danas ima 21 godinu, presudu je dočekao na slobodi na kojoj će ostati. Samo mora odraditi društveno korisni rad.

Slučaj koji je zgrozio Veliku Britaniju bio je prije četiri godine u škotskom Midlothianu. Sean Hogg je tada u parku prvo zaprijetio 13-godišnjoj djevojčici pa joj je skinuo odjeću i silovao ju je. Plakao je kad su ga proglasili krivim.

Sudac: Smatram da vas zatvor ne bi rehabilitirao
Čekao je četiri godine da sazna koja će mu biti kazna.

– Silovanje je jedan od najtežih zločina. Dob žrtve i njezina bespomoćnost su otegotne okolnosti za vas. No moram uzeti u obzir i vašu dob od 17 godina u vrijeme počinjenja zločina. Da je ovo napravio odrasli čovjek, dobio bi četiri ili pet godina zatvora. Ne vjerujem da je to ispravno u vašem slučaju i neću vas poslati u zatvor. Ovo vam je prvi prekršaj, u vrijeme zločina imali ste 17 godina. Ne vjerujem da će vam zatvor pomoći u rehabilitaciji – obrazložio je sudac.

Sean Hogg je dobio i poseban nadzor i stavili su ga na listu seksualnih prijestupnika na tri godine.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.5 ° C
8.3 °
3.6 °
83 %
1kmh
0 %
Pet
14 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
8 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: