23.7 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

WHO zabrinut: U Kini izbila misteriozna upala pluća, većinom pogađa djecu

Tajvanski medij FTV News izvijestio je kako su bolnice u Pekingu, Liaoningu i drugim gradovima 'preplavljene bolesnom djecom' te da se roditelji pitaju skrivaju li im vlasti nešto...

Pročitajte još:

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) zatražila je od Pekinga dodatne informacije nakon izbijanja upale pluća koja većinom pogađa djecu i povećanog broja slučajeva respiratornih bolesti, javlja Al Jazeera.

Upala pluća se pojavila na sjeveru Kine.

SZO je pozvao kinesko stanovništvo da poduzme “mjere za smanjenje rizika”, dodaje Bild.

Informaciju da su dječije bolnice u sjevernim dijelovima zemlje od listopada pune bolesne djece preneli su kineski nezavisni mediji, ali su vlasti odgovorile da se radi o “širenju poznatih patogena, kao što su gripa i bakterijske infekcije, uslijed ukidanja ograničenja uvedenih zbog širenja koronavirusa”.

Situacija se izgleda pogoršava, pa globalni sustav za praćenje izbijanja bolesti “Promed” upozorava na epidemiju “nedijagnosticirane upale pluća” kod djece.

“Ovaj izvještaj ukazuje na široko rasprostranjenu pojavu nedijagnosticirane upale pluća. Uopće nije jasno kada je ova epidemija počela jer bi bilo neobično da toliko djece bude pogođeno tako brzo”, piše u izvještaju Promeda, prenosi Bild.

Nastava je otkazana u mnogim školama, jer su od upale pluća oboljeli ne samo učenici već i nastavnici.

Iz WHO-a pozivaju Kineze da prate korake koji sprječavaju širenje respiratornih bolesti…

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
25.1 ° C
25.5 °
23.1 °
34 %
3.6kmh
0 %
Ned
23 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: