9.4 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

U Austriji počeo lockdown za necijepljene, kazne do 1450 €.

Pročitajte još:

Osobe koje nisu cijepljenje ili preboljele covid u Austriji od danas smiju napustiti svoj stan samo u iznimnim slučajevima poput nabave namirnica, posjeta liječniku ili ljekarni ili odlaska na posao

Zbog velikog broja oboljelih od covida-19, u Austriji je u ponedjeljak na snagu stupio lockdown za necijepljene, čije će se kršenje kažnjavati s 1450 eura, a vlada razmatra i uvođenje policijskog sata.

Brojke u Austriji rastu, u nedjelju je evidentirano više od 11.552 slučaja zaraze, a sedmodnevna incidencija na 100.000 ljudi popela se na gotovo 850.

Osobe koje nisu cijepljenje ili preboljele covid u Austriji od danas smiju napustiti svoj stan samo u iznimnim slučajevima poput nabave namirnica, posjeta liječniku ili ljekarni ili odlaska na posao.

Kazne do 1450 eura
Poštivanje te mjere striktno će se provjeravati, a prekršaji će biti kažnjeni kaznama do 1450 eura.

Mjere izolacije bit će na snazi ​​za početno razdoblje od deset dana, a usvojile su ih pokrajinske i savezna vlade, ali kancelar Alexander Schallenberg je rekao da su pojedine pokrajine slobodne postaviti još stroža pravila.

U Beču dodatna pravila
Glavni grad Beč već je najavio da će uvesti dodatna pravila koja zahtijevaju PCR test od cijepljenih i oporavljenih građana koji izlaze noću u zatvorene prostore i na svim događajima na koje dolazi više od 25 ljudi.

Nadamo se da će ovo potaknuti cijepljenje. Dosadašnjim pooštravanjem mjera već je zabilježen skok u procijepljenosti, rekao je kancelar.

U Austriji je trenutno cijepljeno oko 65 posto stanovništva.

Razmatraju i uvođenje policijskog sata
Austrijska vlada razmatra i uvođenje policijskog sata noću. Odluka o tom potezu, koji bi se odnosio na cijelu zemlju, bit će donesena u srijedu, rekao je austrijski ministar zdravstva Wolfgang Mueckstein u nedjelju navečer u emisiji ZiB2 ORF-a.

Ograničenje će se primjenjivati ​​od 22 sata, rekao je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
8.5 ° C
8.8 °
6 °
76 %
5.7kmh
100 %
Uto
9 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: