12.5 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

U BiH umrla djevojčica (2) nakon što ju je u privatnoj klinici operirala doktorica koja nema licencu

Pročitajte još:

Dvoipolgodišnja djevojčica iz Kaknja u Bosni i Hercegovini umrla je u nedjelju u bolnici nakon što je prije dva dana pala u komu pri rutinskoj operaciji u jednoj privatnoj klinici u Sarajevu.

Vijest o smrti Džene Gadžun na društvenim je mrežama objavio njen otac Muris nakon što je djevojčica preminula na odjelu intenzivne skrbi Kliničkog centra u Sarajevu, gdje je dospjela u beznadnom stanju.

– Naša draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svijet. Da ti dragi Allah podari lijepi dženet – napisao je njen otac Muris.

Roditelji kažu kako je curica nakon operacije prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je dobila svu potrebnu medicinsku njegu te da je bila na aparatima koji su je održavali na životu. Djetetu je ugrađena plastika u oko koju tijelo nije primilo, a operaciju je izvela doktorica koja nema licencu liječničke komore, prenosi Klix.ba.

Djevojčica je dobila anesteziju i više se nije probudila. Hitno su je prebacili u bolnicu, ali nije joj bilo spasa.

Anesteziolog koji je bio prisutan na operaciji rekao je kako ne zna što se dogodilo tijekom operacije.

– Pitali smo ga što se događa i što joj je dao, rekao je da ne zna što se događa, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život – rekla je majka djevojčice.

Kako prenosi mediji u BiH, sumnjivi su i aparati privatne ordinacije koji su korišteni tijekom operacije za koje navode kako nisu zakonski verificirani i nemaju potrebnu dozvolu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
11.4 ° C
12.7 °
6.1 °
49 %
2.1kmh
20 %
Pet
15 °
Sub
9 °
Ned
9 °
Pon
11 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: