16.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Večeras u Zagreb stiglo 19 afganistanskih državljana, bili su potpora EU delegaciji

Pročitajte još:

Sjedinjene Države napale su položaje terorista takozvane Islamske države – K bespilotnim letjelicama, što je bio odgovor na krvavi teroristički napad u kabulskoj zračnoj luci u kojem je poginulo 170 ljudi, među njima i 13 američkih vojnika. Unatoč upozorenjima da prijete novi samoubilački napadi, Amerikanci su nastavili evakuaciju ljudi iz Afganistana. Upozoravamo na uznemirujuće snimke u idućem prilogu.

Nakon što su MVEP i MUP RH proveli potrebne radnje, večeras je u Zagreb stiglo 19 afganistanskih državljana, 3 obitelji s djecom i jedan samac. Hrvatska se u znak EU solidarnosti odazvala i prihvatila osobe čija je sigurnost ugrožena dolaskom talibana, objavio je MUP na twitteru.

U suradnji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva unutarnjih poslova provedene su sve prethodno potrebne radnje te je u subotu navečer, 28. kolovoza, u zagrebačku zračnu luku pristiglo ukupno 19 afganistanskih državljana, odnosno tri obitelji s djecom i jedan samac.

Radi se o osobama i članovima njihovih obitelji koji su bili potpora EU delegaciji u Kabulu, a prethodno su prošli sve potrebne sigurnosne provjere. Svi su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

Brigu o njima su preuzeli djelatnici MUP-ove Uprave za imigraciju, a s obzirom da se među njima nalazi čak 10 maloljetnih osoba bit će smješteni u MUP-ovom smještajnom objektu za ranjive skupine gdje su im osigurani svi potrebni uvjeti.

Zbog sigurnosti navedenih osoba koje se nalaze pod zaštitom Republike Hrvatske, MUP nije bio u mogućnosti dati više informacija.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.2 ° C
17.8 °
14.3 °
47 %
4.6kmh
0 %
Pet
15 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: