16.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Vili Beroš će se ipak uskoro cijepiti booster dozom: “Preporučam svima da učine isto”

Pročitajte još:

Vili Beroš, koji je prije nekoliko dana izjavio kako se zbog velikog broja antitijela koje posjeduje ne planira u skoro vrijeme cijepiti booster dozom cjepiva protiv koronavirusa, ipak će se, kako nam je večeras i sam potvrdio, uskoro cijepiti.

Podsjetimo, epidemiolozi HZJZ-a su govorili kako količina antitijela ne treba biti razlog za odgađanje cjepiva.

Beroš će, kako su nam večeras rekli iz Ministarstva zdravstva, ipak u skorašnje vrijeme primiti booster dozu cjepiva. Kako su rekli, to će učiniti i zbog omikrona.

“Ministar zdravstva je obavio serološku pretragu za dokaz antitijela na SARS-CoV-2 u sklopu istraživanja u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” koja određuje titar nakon preboljenja ili cijepljenja zdravstvenih djelatnika. Slijedom toga je, u trenutku izjave na temu booster doze, spomenuo i svoj nalaz te iznio tadašnji plan cijepljenja dodatnom dozom. S obzirom na nove preporuke i dodatno širenje Omikron varijante virusa, ministar zdravstva planira zajedno s članovima Vlade primiti booster dozu u skorašnje vrijeme te preporučuje svima da učine isto kako bi maksimalno zaštitili sebe i svoje sugrađane od postojećih i novih varijanti virusa”, stoji u prioćenju.

Dakle, ministar Beroš je uvažio preporuke stručnjaka s klinike Fran Mihaljević, ali je ispalo da su epidemiolozi iz HZJZ-a veći stručnjaci od stručnjaka s Fran Mihaljevića. Možda i jesu, nikad ne znaš, u Hrvatskoj je sve moguće, ali da u ovoj pandemiji to ne zna čak ni ministar zdravstva to je čak i za nas nemoguće.

Pa ako se nakon ovoga još uvijek netko pita zašto građani ne vjeruju u stručnjake i institucije, zašto se ne žele cijepiti i zašto smo na vrhu ljestvice umrlih. Eto zato. U kriznom stožeru jedno tijelo protiv drugog tijela i gomila antitijela.

“Uskoro ću se cijepiti trećom dozom. Preporučam svima da učine isto kako bi maksimalno zaštitili sebe i svoje sugrađane od postojećih i novih varijanti virusa”, kazao je Beroš koji je dodao kako nije ni dovodio u pitanje da će se cijepiti booster dozom cjepiva, nego da je samo bilo pitanje u kojem će je trenutku primiti.

“Želim jasno reći da nije riječ o predomišljanju”, kazao je još Indexu Beroš.

Podsjetimo, Beroš je prije tri dana rekao da se zasad ne planira cijepiti boosterom. Kazao je da se nedavno testirao i da je test pokazao da ima iznimno visok broj antitijela.

“Treća doza mi zato nije preporučena. Međutim, kada to struka procijeni, nemam nikakvih problema ponovno se testirati i cijepiti”, rekao je tada.

Beroš se dosad dvaput cijepio te je prebolio covid.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.2 ° C
17.8 °
14.3 °
47 %
4.6kmh
0 %
Pet
15 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: