4 C
Zagreb
Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Žalac: Nisam od Rimac tražila da mi brat prođe državni ispit, nego da ne čeka dugo

Pročitajte još:

Protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac USKOK je za sada podigao jednu optužnicu. Njome joj se na teret stavljaju malverzacije prilikom dodjele potpora, namještanje zapošljavanja u HEP-u te sređivanje prolazaka na državnim stručnim ispitima. Nagađa se da će puno okrivljenika, a ukupno ih je 27, priznati krivnju i tražiti nagodbu s USKOK-om.

Među onima koji su uz Josipu Rimac obuhvaćeni ovom optužnicom je i bivša ministrica Gabrijela Žalac. USKOK sumnja da je Rimac sredila Ivanu Ivankoviću, bratu Gabrijele Žalac, prolazak na državnom stručnom ispitu. Ivanković je u to vrijeme bio pomoćnik Mirke Jozić, pročelnice u Gradu Zagrebu. Bio je, kao u ostalom i sada, zadužen za energetiku, gospodarenje energijom i održivi razvoj Grada Zagreba. Prema službenim podacima Grada Zagreba Ivanković se sada bavi i klimom. Žalac od početka negira bilo kakvo kršenje zakona u bratovom slučaju.

Sređivanje državnog stručnog ispita

Zbog toga je, kako stoji u optužnici, Gabrijela Žalac 26. travnja 2019. javila Josipi Rimac da joj brat Ivan Ivanković sutra polaže ispit. Uslijedila je intenzivna komunikacija dvije prijateljice. Rimac piše da ide “javiti”, a Žalac joj nakon toga šalje “poljubac”.

“Samo sam htjela da sve teče kako treba”

“U komunikaciji s Josipom Rimac, koja mi je prijateljica, nije mi ni u primisli bilo da je pitam da se pogoduje mom bratu kod polaganja državnog stručnog ispita”, rekla je Žalac, piše Telegram.

Zatim je objašnjavala što su zapravo trebale značiti poruke koje su pronađene u njezinom i mobitelu Josipe Rimac, te što je trebao značiti razgovor s Terezijom Marić.

“Ja samo nisam željela da moj brat čeka na ispitu cijeli dan. Samo sam htjela da sve teče kako treba”, izjavila je Gabrijela Žalac.

Istražitelji joj, proizlazi iz optužnice, nisu povjerovali. Naime, smatraju nelogičnim da je Josipa Rimac tražila od Terezije Marić da “pripazi” na Ivana Ivankovića samo zato da on ne čeka dugo na ispitu. Osim toga, primjećuju istražitelji, ni činjenica da je javila Josipi Rimac točno vrijeme bratovog ispita ne govori u prilog tezi iz njezine obrane.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Zvezdaš iz Knina i igrač koji često spominje Oluju:’Nitko ne smije kritizirati Srbiju’

Miloš Degenek defenzivac je Australije rođen u srpskoj obitelji u Kninu 1994. S obitelji je napustio grad tijekom Oluje...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
4.4 ° C
4.9 °
3.1 °
92 %
0.5kmh
100 %
Pon
8 °
Uto
7 °
Sri
5 °
Čet
4 °
Pet
5 °

Tečajna lista:

HRK - Hrvatska kuna
EUR
7,5791
USD
7,1634
GBP
8,8381
CHF
7,6649
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: