22.3 C
Zagreb
Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Zelenskij se javio iz svojega ureda: ‘Ne skrivam se. Ostajem u Kijevu koliko god je potrebno da dobijemo rat’

Pročitajte još:

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij iznova se obratio javnosti, i to iz svojega predsjedničkog ureda u Kijevu.

To je prvi put da je viđen izvan mjesta gdje se skrivao od početka ruske invazije 24. veljače.

“Ostajem u Kijevu, u rezidenciji ureda predsjednika. Ne skrivam se. I nikoga se ne bojim. Ostajem koliko je potrebno da se dobije ovaj rat”, otkrio je Zelenskij.

– Danas smo imali već treći krug pregovora u Bjelorusiji. Željeli bismo reći “treći i posljednji”, ali smo realisti. Tako da ćemo razgovarati i dalje i inzistirati na pregovorima dok ne nađemo način da kažemo našim ljudima – ovako ćemo postići mir. Mir ukrajinskom narodu – dodao je.

– Vi se ne povlačite. Mi se ne povlačimo. A oni koji su rekli da smo “jedan narod” (op. a. misli na Rusiju) sigurno nisu očekivali tako snažnu reakciju. Na jugu naše zemlje razvio se tako snažan nacionalistički pokret, tako snažno ispoljavanje ukrajinstva na ulicama i trgovima kakvo nikada prije nismo vidjeli – dodao je.

– I to im je kao noćna mora. Zaboravili su da se ne bojim policijskih kombija, tenkova, strojnica kada je najvažnije na našoj strani, a to je istina. Mržnja koju je neprijatelj donio sa sobom u naše gradove neće tu ostati. Neće joj biti ni traga. Mržnja nismo mi. Dakle, od neprijatelja neće ostati ništa – rekao je ukrajinski predsjednik.

– Sve ćemo obnoviti . Gradove koje je okupator razorio obnovit ćemo i napraviti boljima nego bilo koji ruski grad. Danas su u Makarovu, u Kijevskoj oblasti, digli u zrak tvornicu kruha. Zašto? Staru tvornicu kruha. Razmislite malo o tome, napad na tvornicu kruha. Tko morate biti da biste tako nešto učinili. I uništili su još jednu crkvu u Žitomirskoj oblasti, ckrvu Blažene Djevice sagrađenu 1862. To nisu ljudi – zaključio je ukrajinski predsjednik.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
22.3 ° C
23.3 °
20.8 °
50 %
3.6kmh
40 %
Čet
22 °
Pet
16 °
Sub
17 °
Ned
22 °
Pon
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9341
GBP
1,1689
CHF
1,0241
CNY
0,1290
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: