11.2 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Strava na Kosovu: Tijelo mrtve bebe greškom stavili u perilicu rublja u bolnici na Kosovu

Izvori iz bolnice neslužbeno navode kako je osoblje pokušavalo sakriti slučaj, i to tako što su vršili pritisak na osoblje kako ne bi došlo do informacija iz bolnice

Pročitajte još:

Protiv ginekološkog odjeljenja Opće bolnice u Peći na Kosovu pokrenuta je istraga nakon što je otkriveno kako je netko s odjela pogreškom tijelo novorođenča stavio u perilicu za rublje. Cijeli slučaj je potvrdila kosovska policija koja provodi istragu, a bolnica je suspendirala sedmero zaposlenika.

Tijelo djeteta je iz perilice izvađeno u komadima, piše Kosovo-online.

Slučaj je potvrdila kosovska policija iz koje je priopćeno da istragu provode Državno tužiteljstvo i Zdravstveni inspektorat.

“Policija je obaviještena o slučaju koji se dogodio u Regionalnoj bolnici u Peći i odmah je izašla na lice mjesta, državni tužitelj također. Na lice mjesta izašli su i zdravstveni inspektori. Slučaj istražuju državni tužitelj i zdravstveni inspektori”, priopćila je policija.

Otac bebe kaže da bolnica nije htjela predati tijelo
Izvori iz bolnice u Peći kažu da bolnica pokušava pod svaku cijenu zataškati slučaj te da se vrši pritisak na osoblje kako ne bi došlo do informacija iz bolnice. Kosovo-online piše da čak krivnju pokušavaju prebaciti na spremačice, kako ne bi u javnost izašlo ime medicinskog osoblja ginekologije.

Otac bebe kaže da je slučaj šokirao njegovu obitelj i da je događaj otkriven kada je bolnica odbila predati tijelo bebe. Otac nikada nije prestao pokušavati saznati istinu o svom mrtvom djetetu, ali se šokirao kada je vidio ostatke bebe nakon što su je izvadili iz perilice rublja.

Iz bolnice su se oglasili u međuvremenu i na svojim stranicama izvijestili da je suspendirano sedam ljudi i da je pokrenut disciplinski postupak. Navode da je slučaj u fazi istrage i da će izvijestiti s detaljima i adekvatnim mjerama čim inspekcija i istražna tijela budu izašli s nalazima.

Cijeli slučaj dogodio se 13. prosinca, piše Telegrafi.

A na Kosovu su zbog ovog slučaja krenuli i pozivi na smjenu premijera Kurtija.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12 ° C
13.8 °
8.1 °
75 %
0.5kmh
0 %
Uto
24 °
Sri
21 °
Čet
23 °
Pet
14 °
Sub
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: